Paine kasvaa Rinteen hallituksessa

Liki puolivuotias Antti Rinteen  hallitus seilaa kohti karikkoisia  vesiä.  Sujuvasti koottu enemmistöhallitus on viettänyt kuherruskuukautensa ja nauttinut nousukauden jälkilämmöstä ja työllisyyden hedelmistä. Pian alkavat arkiset murheet ja pattitilanteet.

GALLUPIT eivät lupaa hyvää hallituspuolueille. Tulosvastuun taakka painaa aina hallituksen harteita. Etenkin hallitusvastuupuolue sdp:n kannatusprosentit ovat hyytyneet pahasti, mutta  vihreät ja  varsinkin perussuomalaiset ovat  kasvattaneet kannatustaan yli odotusten:

https://yle.fi/uutiset/3-11054082

https://yle.fi/uutiset/3-11060544

GALLUPIT eivät kuitenkaan äänestä eduskuntavaaleissa, vaan antavat hetkellisen, mutta usein muuttuvan kannatusprosentin puolueille. Mielipidemittauksia tulee ja menee ja kannatuksissa tulee muutoksia suuntaan jos toiseenkin.  Liikkuvat äänestäjät pitävät kyllä siitä huolen.

SAA nähdä millaisin kolhuin ja vastoinkäymisin Rinteen hallitus purjehtii tai konttaa maaliin.  Hallitusliiman pitävyys nähdään vasta suuremmissa kysymyksissä: sote-uudistuksissa,  työllisyys- ja maahanmuuttoasioissa, EU-maiden johtajuudessa, Nato-kysymyksissä ynnä muissa yllättävissä ja kimuranteissa, poliittisissa kädenvääntöasioissa.  Aika näyttää tulevat ilmasto-ongelmat ja taloudelliset suhdanteet.

KERRO/ARVIOI  mitkä asiat  laittavat vielä Rinteen hallituksen tosi ahtaalle ennen uusia eduskuntavaaleja. Kaatuuko hallitus?

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu