Pelkääkö PS hallitusvastuuta ja Soinin kohtaloa?

PS:n puheenjohtaja Riikka Purra on maanitellut keskustaa mukaan uuteen hallitukseen. Samoin PS:n  entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Halla-aho moittii keskustan päätöstä jäädä oppositioon:

– ”Keskusta sabotoisi hallituksesta  pois jättäytymisellä sellaiseen hallituksen syntyyn, joka tekisi ”maaseudun  kannalta hyvää politiikkaa”.  Mihin PS-vaikuttajat  pyrkivätkään  maanitteluillaan?

PERUSSUOMALAISILLA on nyt näytön paikka. Uskaltavatko perussuomalaiset hallitusvastuuseen?

Pelkäävätkökö PS-vaikuttajat  Timo Soinin kohtaloa ja äänten romahtamista  hallitusvastuussa?  Toisaalta PS pettäisi omia äänestäjiään, jos se hallitusvastuuta paetan jäisikin oppositioon. Hallituksessahan perussuomalaisilla olisi  oiva näytön paikka näyttää  todelliset  kykynsä Suomen asioiden hoidossa. Vai onko PS:llä edes miestä ja naista uskaltautua hallitusvastuun paineisiin?  Aika näyttää menohalut.

KESKUSTAHAN  on ilmoittanut menevänsä oppositioon, koska se kärsi  toisen kerran peräkkäin rökäletappion ja menetti  kahdeksan  kansanedustajapaikkaa. Siksi ainoana puolueena  se ei vastannut  yksityiskohtaisesti hallitustunnustelija ja vaalivoittaja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon kysymyksiin.

Keskusta haluaa selvästi mennä oppositioon ”korkoa kasvaamaan”.   Hallitushalut menivät. Kolmas vaalitappio peräkkäin olisikin puolueelle jo katastrofi ”aitovierille menosta”.

-”Hallituksen synty ei ole keskustasta kiinni, vaan se on teistä kiinni. Keskustaa ette tarvitse”, sanoi  keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko jyrkästi.

UUSI HALLITUS on todennäköisimmin rakennettava  joko  kokoomuksen ja perussuomalaisten tai  kokoomuksen ja Sdp:n ympärille. Ja keskusta jäisi  – kuten sanottu  – oppositioon  ja ”korkoa kasvamaan”.

Jotkut saattavat piruilla, ovatko perussuomalaiset edes hallitus-/hovikelpoisiakaan omine, alatyylisine oikkuineen ja  poikkeavine vaatimuksineen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu