Tutkija kertoo pääsyyt keskustan kannatuksen laskuun

Erikoistutkija Jenni Karimäki analysoi Kauppalehdessä , miksi Keskustan kannatus on romahtanut.  Keskusta rikkoi kahta politiikan peruskaavaa ja  vuotaa  pahimmillaan joka suuntaan, kun maaseudulla asuvat kannattajat ovat ymmällään ja etsivät identiteettiään ja poliittista kotiaan.   Samoin on myös demarien  laita suhteessa  duunareihin ja palkansaajiin.

Tutkija  huomauttaa , että keskusta ei kärsityn rökäletappion jälkeen vetäytynytkään  perinteisesti oppositioon nuolemaan haavojaan ja keräämään kannatustaan, vaan lähti vaalitappion kärsineenä demarivetoiseen   Antti Rinteen ja Sanna Marinin uuspunamultahallitukseen.  Se hämmensi  Keskustan kannattajat. Moni odotti, että hallitukseen olisi noussut keskustan sijaan kokoomus.  ”Työväenpuolue”- Kokoomus onkin  syystä  kitkerä  jäätyään poliittiseen paitsioon ja oppositoon.

– Keskustan suurin ongelma on keksiä, miten yhdistää keskustan sisäiset  liberaalit , sipiläläiset ja vanhoilliset, alkiolaiset koulukunnat yhteisen aatteen taakse.  Pahimmassa tapauksessa keskusta vuotaa joka suuntaan.  Entä mitä merkitsee keskustalle  Paavo Väyrysen paluu riviin?  Spekuloikaa!

– Keskusta tasapainoilee nyt  talouskuripolitiikan, muodissa olevan punavihreän ilmastopolitiikan, työllisyysaste- ja investointipolitiikan ja puoluekannatuksensa nostamisen kesken.

–  Keskusta tulee joka tapauksessa säilyttämään vaa’ankieliasemansa riippumatta  siitä, kaatuuko Marinin hallitus tai ei.  Toivottavasti ei  sen suosiosta ja kannatuksesta päätellen. Aika näyttää.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/keskustalta-vuotaa-kannattajia-joka-suuntaan-ja-se-johtuu-puolueen-perimmaisesta-olemuksesta-tutkija-puolue-rikkoi-kahta-politiikan-peruskaavaa

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu