Ay-liikkeen valta / vilpilliset työnantajat

Maamme auvoisessa aamunkoitossa ja paljon ennenkin sitä maaseudun maattomien ja kaupunkien työläisten asema oli usein huono. Työntekijäjärjestöille kautta linjan oli aito tarve. Sata vuotta myöhemmin tilanne on vähän toinen.

Itse olen vastustanut ay-liikettä suorastaan lapsellisen fanaattisesti, oikeistolaisen yrittäjäperheen poika kun olen. Mutta siinä sivussa olen tiedostanut, että edelleen maassamme on aivan liikaa vilpillisiä työnantajia.

Olisiko siinä mitään itua, että EK ja Yrittäjät ay-liikkeen asemaa murtaessaan myös puuttuisivat isolla kädellä vilpillisten työnantajien toimintaan kaikilla niillä laillisilla keinoilla, joita nyt on?

Voisiko näkyvämpi ja voimakkaampi osa oikeistolaista politiikkaa olla harmaan talouden ja laittomien toimijoiden poiskitkeminen?

Jotenkin suuressa naiiviudessani kuvittelen, että tässä voisi olla Hakaniemen ja EK:n ja Kokoomuksen ja Sosialidemokraattien yhteinen tie, jonka päässä siintää 110+ ikäinen Suomineito, missä työttömyys olisi alle 5% ja valtionvelkaa lyhennetty jo muutamia vuosia ja kaikki isot puolueet olisivat valtionhoitaja-puolueita, kukin vuorollaan oppositiossa.

Koska ei henkilökohtainen tai puolueen tai etujärjestön menestys ole mitenkään tärkeää! Vain Suomen menestys on tärkeää!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu