Onko sodan jatkuminen lännen suunnitelma

Venäjän talous ja maailmanpoliittinen asema heikkenevät jokaisena sodan päivänä. Maata väännetään sotatalouteen, mikä pitää BKT:ta yllä, mutta ei rakenna eikä vaurastuta yhteiskuntaa. Joskushan sota loppuu, mutta Venäjä voi olla silloin aika keskittynyt vain palvelemaan maan armeijaa. Vahvuushan sekin, mutta ei globaalissa teknologian ja talouden kilpailussa. Natolle tai Kiinalle edes kehittynyt Venäjän armeija ei voi mitään konventionaalisessa sodassa. Ja aseiden tekninen kehitys taitaa olla aika vaatimatonta tällä hetkellä siellä, ollut jo pitkään.

 

Ukraina maksaa hirveetä hintaa sodasta, joka suhteessa. Pelkän jälleenrakentamisen ajattelu tuntuu hurjalta saatikka sitten inhimillinen hätä sodan alusta aina jonnekin hämärään tulevaisuuteen kun maa on taas jonkinlaisessa normaalissa tilassa, ja sen jälkeenkin. Mutta pitkällä sodalla näännytetty Venäjä voi olla helpompi pakottaa maksamaan viulut tuhoamassaan Ukrainassa. Inhimillisiä kärsimyksiä kukaan ei korvaa, elämä on.

 

Moni toivoo Venäjän heikkenevän, eikä pelkästään lännessä. Kiina pumppaa sieltä raaka-aineita ja myy sinne tuotteitaan. Intia, Iran ja Pohjois-Korea hyödyntävät maata omilla tavoillaan. Venäjä vikisee kun ei muuta voi. Lännen tavoite on, että jossain vaiheessa nykyisen Kremlin valta-asema pettää. Pakotteet, osaajapula, sotatalous, huono menestys rintamalla, armeijaa pakoilevat miehet ym. saavat aikaan sen, että riittävän vahvat tahot haluavat muutoksen, ja päätöksen järjettömälle sodalle. Kun maa on uuvutettu riittävän heikoksi, länsi ehkä pääsee jotenkin vaikuttamaan uusien johtajien valintaan…voi toki olla ihan toiveajattelua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu