Kovat arvot sisäisen turvallisuuden uhka
Koronan ja Venäjän hyökkäyksen järistykset horjuttavat sosiaalisen turvallisuuden rakenteita. Kriisinsietokykyä ei paranna puheet ja rumpujen paukutus eikä sotatieteiden tohtori Jarno Limnellin ”ilmoitus” GSD Nordicin turvallisuusliitteessä Suomen Kuvalehdessä. ”Niin kauan kuin pidämme yhtä ja vältämme turhaa vastakkainasettelua ja jakolinjoja olemme vahva ja kestävä kansa.” Kokoomuslaisen poliitikon puolustusvoimille tekemässä tutkimuksessa v. 2008 hän katsoi sisäministeriön jäsenyyden ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa olleen vain sisäministeriön poliisin ja rajavartioston ym. määrärahojen puolustamista. Puolustusministeriön aseman ylikorostuminen poisti sisäministeriön utvan virallisesta vahvuudesta. Sotilaallisen ja siviilikriisinhallinnan erottaminen on virhe, koska uhkakuvat edellyttävät toimintakykyä, jossa kriisinhallinta on kokonaisvaltaista, tavoitesidonnaista eikä pirstottu hallinnollisten tai toimintakulttuurin raja-aitojen mukaan. Afganistanin luulisi vihdoin opettaneen, että sotilaallinen kriisinhallinta on myös merkittäviltä osin infran rakentamista, koulukuljetusten turvaamista ja palokuntalaisena toimimista jne.
Kokoomus on miehittänyt keskeisesti turvallisuusrakenteet ja on vahvasti hallinnon, politiikan ja talouden ytimissä. Samaan aikaan kun Orpon johtama kokoomus, Häkämiehen johtama EK, Veronmaksajain Keskusliiton ja Suomen Yrittäjien kokoomuslainen johto julistaa vastakkainasettelua korostavaa linjaa ajaen suomalaisten arjen perustan vaikeutumista samalla rahavallan edut tiukasti suojellen. Näin esim. suurituloisille kohdistettuihin perusteettomiin veroalennuksiin ei kajota! Kokoomus julistaa miljardin leikkauksia sosiaaliturvaan. Samoin kokoomuksen johtava toimija EK:ssa. Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Salminen vastustaa osakeverohuojennuksen epäoikeudenmukaisuuden korjausta. Finnwatchin Sonja Finer (HS14.11.) tuo esiin hallituksessa aiemmin sovitun ja myös mm. Vesa Vihriälän työryhmän v. 2020 suositteleman listaamattomien yhtiöiden veroedun pienentämisen. Kokoomus yhdessä keskustan ja PS:n ja muiden porvarien kanssa sumuttavat tavallisia kansalaisia ja yrittäjiä maksamaan nämä normijärjestelystä poikkeavat edut eli ensi vuonna yli 800 miljoonaa euroa henkilöille, jotka ei edes välttämättä toimi yrittäjinä omistamissaan yhtiöissä. Minusta tämä kokoomuksen johtama toiminta on vakavinta vastakkainasettelua ja vaarantaa kansallisen eheyden ja luottamuksen ilmapiiriä!
Sisäministerinä tammikuussa 2007 varoitin porvaripuolueiden keskinäisen kuhertelun johtavan ideologisen vastakkainasettelun kärjistymiseen(Kaleva). Näen myös nyt koventuneiden arvojen uhkaavan ensisijaisesti Suomen sisäistä turvallisuutta. Taloudellinen toimeentulo sekä ihmisten turvattomuus arjessa ja työelämässä ovat suurimpia turvallisuusriskejä! En pyytänyt näkemystäni porvareilta anteeksi ja pidän syrjäytymisriskiä tänään vielä vakavampana turvallisuusuhkana. Lapsiköyhyys on noussut 170 000 lapseen, mielenterveyspalvelujen saanti ja hoitoviiveet kärjistyvät.
Laajan turvallisuuden kokonaistoimijat tulee saattaa parlamentaarisen ja perustuslaillisen ohjauksen piiriin. Hoitoalan ja lastensuojelun toimijat tarvitsevat taloudellista tukea ja ymmärrystä etulinjan toiminnalleen. Soten synty luo mustaa aukkoa ja siihen ei sovi valtiovarainministeriön kaavamainen viikate.
Yhteisvastuu ja selviytyminen edellyttävät kansallisesti vahvempaa osallistumista sekä veronmaksukyvyn paremmin huomioon ottavia veronkorotuksia. Tämä on ainoa tapa, jolla sosiaalisesti oikeudenmukaisen ja turvallisen Suomen rakentaminen onnistuu. Kansallista selviytymistä ja edustuksellista demokratiaa on vahvistettava.
KARI RAJAMÄKI
valtiopäiväneuvos
Nimenomaan edustuksellista demokratiaa ei lisää vaan suoraa kansanvaltaa.
Edustuksellinen demokratia on ilmiö, jossa kansa luopuu demokratiasta neljän vuoden välein ja luovuttaa vallan äärimmäisen harvoille, joiden päätöksiin ei päästä vaalikaudella mitenkään vaikuttamaan. Eihän sellainen mitään demokratiaa ole nähnytkään. Eli valtioneuvos nyt murjaisi mauttoman vitsin.
Ilmoita asiaton viesti
Yhteisvastuunkin valtioneuvos on ymmärtänyt väärin. Se ei tarkoita sosiaalidemokraattista solidaarisuutta, joissa joillain on taloudelliset vastuut ja yhä yhä kasvavalla joukolla vain oikeuksia.
Yhteisvastuu on ilmiö, jossa kaikki kantavat mm toimeentulovastuun aloittaen itsestään eikä tulonsiirroista, jos ovat työkykyisiä
Jos kutsut koveneviksi arvoiksi velvollisuutta työkykyisen elättää itsensä niin sama tuo. Kovenevat arvot käyvät hyvin päinsä, vaikka tämä järkyttäisi yhteiskuntarauhaa. Kiristykseen ei tule alistua, vaikka kuinka pelottelet.
Kova paine vaan kaikille velvollisuuksiaan vältteleville hoitaa asiansa ensisijaisesti itse.
Ilmoita asiaton viesti
Onko Rajamäki huomioinut mikä on yritystoiminnan kokonaisveroaste eikä vain osinkovero?
Yritys on yksi taloudellinen kokonaisuus, joka tuottaa ansiotuloverot palkoista, verot yritystoiminnan liikevoitosta, verot osingoista ja epäsuorasti, mutta hyvin konkreettisesti pohjan arvonlisäveroille. Joillei yritys tee haluttuja tuotteita, ei niistä synny alv-tuottojakaan.
Osinkoverotukseen tuijottaminen on tahallista harhautusta ja siinä unohdetaan täysin myös omistajan/sijoittajan riskit jäädä osingoitta tai menettää rahansa.
Ilmoita asiaton viesti
Palkansaajan ja yrittäjien/yritysten kokonaisveroasteita vertailtaessa pitäisi ottaa huomioon, että yrittäjien veroaste lasketaan voitosta mutta palkansaajalla liikevaihdosta. Palkansaajaakin voitaisiin pitää yrittäjänä, joka myy työpanostaan ja saa siitä maksun palkan muodossa. Ero on siinä, että palkansaaja saa vähentää vain murto-osan liikevaihdon tuottamisen aiheuttamista kuluista.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllähän palkansaaja voi ja nykyään monet tekevätkin niin, että perustavat yrityksen ja myyvät työpanoksensa työnantajalle. Samalla oppivat ”kantapään kautta” mitä yrittäminen vaatii ja tarkoittaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus on paremmin toimeentulevien etujärjestö.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän vastavoima ole silti sitä samaa, jota on toisaalta samalla myös osoittaa paremmin samana, vaikka on riippajainen.
Kumpi näitä enemmän sitten kairailee… yhteistyössä edistyy parhaiten, ja Stalinkin ei voisi kuin hämmästellä sitä tehoa, jota alaiset keskenään päätyvät toimittamaan, hänen hyväksensä.
Effektiivinen toimija voi vakuuttaa, mutta sitäkin enemmän siinä, mitä on valmis tekemään. Ja tästä ei tulisi ajatella liikaa kyseenalaisesti.
Täälläkin lähdetään siitä, mikä on Venäjän todellisen hallinnon perusrakenne siten, kuin tällaista ajatellaan mahdollisena.
Ilmoita asiaton viesti