Koronalainoitus

Lähestulkoon kaikki valtiot kertovat  pelastavansa tai ainakin yrittävät pelastaa sekä tuottavat yrityksensä ja niissä työskentelevät ihmisolennot ja heidän perhekuntansa. Pelastettaviin kuuluvat myös ainakin ikäihmiset ja mahdollisesti myös naapurin Ville, joka on pitkäaikaistyötön tupakoija. Pelastusoperaatioon  kuluu maailman mittakaavassa kohtuullinen määrä, ehkä muutamia satojatuhansia miljardeja valuuttaa, euroja, dollareita kenties rupliakin.

Nuo käsittämättömät määrät riihikuivaa kuulemma lainataan jostakin markkinoilta ja keskuspankeilta, ehkä Keski-Suomen Osuuspankin Joutsan konttorikin kantaa kortensa kekoon. Tulee mieleen, että luotonannon yhteydessä pankkiirit yleesä ovat kovin persoja vakuuksien perään. Kun tällaisista summista puhutaan, vaaditaan normaalisti kattavat reaalivakuudet. Mielenkiintoista olisikin tietää, millaisia nuo tässä tapauksessa ovat.

Kun puhutaan luotoista, puhutaan myös takaisinmaksusta. Ihan hölmönä tässä kyselen takaisinmaksuajoista ja luotonantoon liittyvästä korkopolitiikasta. Kuvitteleeko joku luotonottaja maksavansa vippinsä takaisin jossain järjellisessä ajassa? Kuvitteleeko luoton myöntäjä, että velallinen maksaa vippinsä siinä samassa järjellisessä ajassa takaisin?

Ihan vaan hölmönä kyselen.

karitorikka

Sen verran vasemmalla, että keskellä tietä kulkeminen tuntuu vaaralliselta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu