Lopullisen kysymyksen äärellä

Olen siitä itseni kanssa samaa mieltä, että pikkuhiljaa koronarajoitteita on pakko purkaa. Hyvin varovasti, ja tarvittaessa on oltava valmius ottaa askeleita taaksepäinkin, jos näyttää että homma karkaa lapasesta.

Kuuntelin äsken YLEn areenasta Roman Schazin päiväkirjan uusimman jakson, jossa vieralijoina olivat elokuvantekijä Virpi Suutari ja muusikko Iiro Rantala. (https://areena.yle.fi/1-50475272?autoplay=true). Sinänsä ihan hyvää keskustelua taiteilijoiden tilanteesta taudin keskellä siitä kun tulojen kertyminen loppui kuin seinään perjantaina 13. maaliskuuta.

Muutama asia jäi kuitenkin vaivaamaan erityisesti Rantalan kannanotoista. Vähän ehkä kärjistäen häntä ei erityisesti tuntunut vaivaavan riskiryhmäläisten kohtalo. Hän oli käsittääkseni oli sitä mieltä, että mitään rajoituksia ei olisi pitänyt asettaa. ja ainakin ne tulisi purkaa välittömästi, jotta hän pääsisi lavalle esittämään taituruuttaan maksavalle yleisölle. Varsin ymmärrettävää esiintyvän taiteilijan kannalta. Hän vetosi siihen, että Suomen kuolleisuusluvut ovat varsin alhaiset.

Tästä voisi vähän moitiskella ohjelman vetäjää Schatzia, siitä ettei hän Iirolta kysynyt, miksiköhän luvut ovat niinkin alhaiset kuin ovat. No vastaus on tietysti harjoitetun rajoituspolitiikan vuoksi. Sitten Romanin olisi tietysti pitänyt kysyä SE vaikea kysymys: Jos rajoitustoimenpiteet puretaan nopeasti, onko tätä vaativa valmis ottamaan henkilökohtaisen lisääntyneen riskin sairastua itse koronaan joko saamaan pahan keuhkovamman tai jopa kuolemaan nyt kesän kynnyksellä. Tätä kysymystä ei esitetty, vaikka hyvä tilaisuus olisi siihen ollut.

Itse täytän kesäkuussa 70 ja olen oikeastaan valmis riskeeraamaan sen, että elämä ei ehkä pitkään jatku, mutta toisaalta en haluaisi joutua viikoiksi tai kuukauksi tehohoitoon. Parempi kertarysäys, En siis aio hautautua koko kevääksi ja kesäksi neljän seinän sisälle. Pyrin tietysti muuten noudattamaan annettuja ohjeita käsihygieniasta ja turvavläeistä.

Olisi kiinnostavaa kuulla ikäihmisten ja muidenkin käsityksiä asiasta.

karitorikka

Sen verran vasemmalla, että keskellä tietä kulkeminen tuntuu vaaralliselta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu