Nuoriso mellastaa

Koko nuorisoa ei toki pidä tuomita, vaikka joukkoon kuuluukin ikäryhmän mainetta mustaavia yksilöitä. Tammikuussa kirjoitin vastuuntunnostani nuorempia ikäluokkia kohtaan. Huolta on moni aiheuttanut.

Tässä vielä asia uudestaan:

Asiat ovat nyt aika hyvin, kun Tasavallan presidentti Niinistö Sauli, epätasavallan presidentti Putin Volodja (venäläisen käytännön mukainen hellittelymuoto nimestä Vladimir), pääministeri Marin Sanna, eduskunnan puhehenkilö Vehviläinen Anu, kaikki Suomen ministerit, Saksan exliittokansliapäällikkö Merkel Angela, perusmestarit ja mepit, valtakunnalliset ja kansainväliset koronaiohtajat, kauppiaat Keskinen Vesa, Kaulanen  Sampo, Bezos Jeff, Musk Elon, Brexitin pääministeri Johnson Boris, seuraava Britannian kansainyhteisön kuningas Kaarle monenneskohan, Hollannin kuningas Orania-Nassau Vilhelmi, Belarus-traktoreista nimensä saaneen maan maanisä (lue, läs: maan-isä) ja hallitsija Lukashenka Aleksanteri, Turkin hihan Erdoğan Recep Tayyip, Japanian keisari Naruhito, selviytyjä Karvinen Shirly, artisti Kansa Tapani, juontajat Paasonen Heikki, Leppilampi Mikko, Pimiä Vappu, Katajat Janne ja Pekka, maajussien morsiamet ja moni muu hiilijalanjälkien jättäjä on minua nuorempi. Vanhemman oikeudella voin tuntea toisaalta ylemmyydentunnetta ja toisaalta huolta ja vastuuta näiden nuorten elämäntaipaleesta.

Joskus 1960-luvulla lähetin kaverini kanssa joulukortin Jomo Kenyattalle Nairobiin. Kortti meni varmaankin perille, koska sitä ei palautettu. Kenyatta ei tosin vastannutkaan, mutta varmaan oli mielissään hyvän joulun toivotuksesta.

0
Kari Viinikainen

Toiseksi suurimman ikäluokan eläkeläinen, omaishoitaja, soittaja, kulttuurimyönteinen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu