Sukkapolitiikkaa 2 ja arabien hygieniasta

Georgialainen sukkapari, josta kumpikin sukka on erilainen kuin niistä toinen. Käyttöohjeissa ei sanota, kumpaanko jalkaan tulee EU- ja kumpaanko Georgia-värinen. EU on nyt vasemmassa. Edellisessä sukkajutussani jalassa oli keskenään samankaltaiset sukat, joiden teksti kertoi Venäjän miehittävän 20% maasta. Onkohan Nato-sukkia olemassa?

Edellisessä uhanalaisia varpusia käsittelevässä jutussani siteerasin Maapallon eläinkuvaston käsityksiä. Koska yllä olevassa kuvassa lintu askeltaa Georgiassa liki Tshetshenian rajaa, siteeraan aasinsiltaa hyödyttäen eläinkuvaston Lauri Hirvensaloa lisää. Lintu on harjalintu, Upupa epops, silloin tällöin Suomessakin tavattu otus.

”Etelässä, esim. Egyptissä, sitä pidetään saastaisena lintuna, johon ei saa koskea. Niin ollen se ei siellä pelkää ihmistä ollenkaan, vaan pesii hyvin yleisenä muurinkoloihin sekä kylissä että kaupungeissakin, ja kun maan asukkaiden, arabialaisten, fellahien ym. siisteyskäsitteet ovat sellaiset, että asuntojen ympäristöissä on jotensakin samanlaista kuin sikolätissä, se viihtyy sitäkin paremmin. Harjalintu on näet siivoton otus, ei koskaan siisti eikä opeta poikasiaan siistimään pesäänsä, vaan nämä joutuvat istumaan omilla ulostuksillaan, joten pesä haisee hirvittävästi, ja löyhkää vielä lisää rauhasista tihkuva neste.”

 

 

+1
Kari Viinikainen

Toiseksi suurimman ikäluokan eläkeläinen, omaishoitaja, soittaja, kulttuurimyönteinen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu