Ei mikään helppo rasti
Olemme eläneet raskasta aikaa koko maailman yllättäneen pandemian kanssa. Me olemme joutuneet oppimaan lennosta uusia taitoja, hankkimaan uutta tietoa, tekemään ennen näkemättömiä päätöksiä. Maailma on muuttunut. Suomi on muuttunut.
Hallitus on joutunut kantamaan vastuun sekä sairaudesta että taloudesta. Vastuu on ollut kova. Hallituksemme on varsin nuori ja tarmokas, mutta historiallista kokemusta päätöksenteosta, saatikka kriisiajan päätöksenteosta ei ole ollut, kuten ei meistä kenelläkään. Silti on pitänyt kantaa vastuuta kansakunnan terveydestä, elämästä ja kuolemasta, sekä kansakunnan taloudesta, arjen ahdingosta ja mielenterveyden kestämisestä. Koronakriisin alkuaikoina päätökset olivat helpompia, kun kaikki pelkäsivät uutta virusta. Ihmiset halusivat päätöksiä, ihmiset noudattivat päätöksiä, koska ihmisillä oli suuri pelko, itsestään ja läheisistään, minulla muiden mukana.
Nyt on kuljettu yli vuosi pandemian kanssa. Ihmiset ovat tottuneet siihen, päätöksiä ja määräyksiä kritisoidaan, eikä niitä noudateta kuten silloin joskus. Tämä tekee hallituksen työn vaikeammaksi. Ihmisten kasvava tyytymättömyys ja myös välinpitämättömyys sääntöjä kohtaan lisää vaikeuskerrointa saada pandemiaa kuriin. Samalla hallituksen yhtenäisyys on alkanut rakoilla, se on viime päivinä tullut selvästi esiin. Ennen tehtiin pandemiaa koskevia päätöksiä yhtenäisesti, nyt nekin ovat alkaneet politisoitua. Politiikka on palannut politiikkaan. Yksi syy tähän on varmasti pääministerin suuri suosio, demarit ovat vuosikymmenen nosteessa, kun samaan aikaan vihreiden ja keskustan kannatus matelee pohjamudissa. Tuollainen lisää painetta kattilassa.
Toivon jaksamista ministereille. Ei varmasti ole helppoa hoitaa perhesuhteita, kun työpäivät ovat pitkiä ja viikonloppuisinkin ollaan töissä. Torstain kyselytunnilla katsoin ministereitä ja he olivat väsyneen näköisiä. Mietin kuinka kauan he kestävät näitä paineita, ministeri Henriksson on jo oireillut. Päätöksenteko- ja kyky alkaa kärsiä kun paineet ja väsymys lisääntyvät. Näköpiirissä ei ole helpompia aikoja vaan päinvastoin. Paineet vain kasvavat, kun väliriihi lähestyy. Sieltä pitäisi saada päätöksiä, mikä ei tule olemaan helppoa, kun kaikki ovat eri mieltä melkein kaikesta. Toivon hallitukselle viisautta, yhteisymmärrystä ja armollisuutta.
Mitä uusia taitoja? Eihän tässä ole tarvinnut kuin hiukan kasvattaa etäisyyttä puhekumppaniin.
Ilmoita asiaton viesti
Varsin hauska kirjoitus: hallituksessakin on ihmisiä!
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Paavo.
Ilmoita asiaton viesti
”Toivon hallitukselle viisautta, yhteisymmärrystä ja armollisuutta.”
Hallitukselle viisautta ja yhteisymmärrystä, armollisuutta arvostelijoille, sillä kaikki ei kuitenkaan tule menemään kuten Strömsöössä, vaikka onkin helppoa olla jälkiviisas.
Vaikka hallituksessa onkin nuoria ja kokemattomia, niin onhan siellä myös Vanhanen, joka jo yksin pystyy takaamaan kaiken mahdollisen kokemuksen mitä hallituksessa tarvitaan.
Väsymys on tietenkin ongelma sekä kokeneille että kokemattomille. Se on asia jota ei voi paeta, mutta on olemassa joku väsymyksen raja jota ministerienkään ei pidä ylittää.
Voisi sanoa myös että tämän ministeripostin jälkeen nuoruus on takana, jos sitä vielä olikin jäljellä ennen ministerikautta.
Ilmoita asiaton viesti
Viher-sosialistinen hallituksemme toimintaa leimaa kokemattomuus, sekava panikointi ja kykenemättömyys hoitaa enempää kuin kanta asiaa: Korona + ilmastohömpötys.
Miten niin ilmastohömpötys? Siitä syystä, että Suomen ympäristö on kansainvälissä vertailussa hienossa kunnossa ja tuotamme vain mitättömän tuhannesosan maailman kasvihuonepäästöistä. Meillä ei ole varaa tuhlata velka-rahojamme ilmastonmuutokseen, jolle emme voi yhtään mitään.
Kolmas asia on sitten kokonaan unohdettu: Suomen talous, joka rahoittaa nuo edellä mainitut kaksi. Ja tuo talous on 20-vuotisessa stagnaatiossa, maassa on 500 000 työtöntä ja hylätty nuorten kurjalisto-sukupolvi.
Taloutenne on nyt kilpailukyvytön, erittäin vakavassa kriisissä ja hallitus on kykenemätön tekemään elintärkeää rakenteisiin menevää talousreformia!
Suomen talouden voi pelastaa vain yliverotettu 300 000 yrityksen pk-sektorimme, joka luo suurimman osan uusista työpaikoista.
Pk-sektorimme on kuitenkin suljettu ulos työmarkkina-neuvotteluista, se on vihervasemmiston vero-saalistuksen kohteena ja veroparatiiseista toimivien globaaliyhtiöiden kilpailupaineessa (esim. Amazon, Alibaba, Apple, jne).
Suomen suuryhtiöt ovat paljolti jo poistuneet maasta ja lisätyöllistävät siellä. Niiden perässä menevät parhaat pk-yrityksemme ja lisäksi Suomesta on menossa nuorten osaajien aivovuoto.
Varsinkaan korkeasti koulutettuja eivät Suomen sosialismi ja järkyttävä verotus juurikaan innosta, joten heitä lähtee vuosittain noin 4000 tekemään töitä toisen valtion hyväksi…
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä kirjoitus Karoliina! Jatkuva motkottaminen kaikesta edustaa vanhaa politiikkaa, on populismia pahimmillaan, eikä innosta nuoria ja uusia kykyjä mukaan politiikkaan tai osaamisellaan muuten vaikuttamaan. Minun huoleni LiikeNytin suhteen on se, että se on yhden miehen Hjallis-puolue, joka on oikeammin demokratian irvikuva kuin sen airut. Sori!
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos Heikki.
Olen itse yksin Liikkeen seitsemästä perustajasta ja koen asian nuoren silmillä eri tavoin, päinvastoin siis.
Teknologia on tuonut uuden vaiheen demokratialle ja vaihtoehtoisia tapoja politiikan tekemiselle. Vaihtoehtoiset tavat perinteisten rinnalla syventävät demokratian elinvoimaa itsessään.
Liike Nyt tekee politiikasta toimivampaa.
Teknologisen kehityksen aikaan syntyneitä puolueita ja heidän ydinluonnettaan eräänlaisina ”alustapuolueina” voidaan kuvata siten, että nämä puolueet ovat sopusoinnussa nykypäivän digitaalisen yhteiskunnan luonteen kanssa, joka pyrkii kohti suoruutta, vuorovaikutteisuutta, sopeutumiskykyä ja välitöntä reagointikykyä. (Van Dijck, 2013)
Näillä ominaisuuksilla pyritään siihen, että politiikka tulee lähemmäs ihmistä ja on riittävän helppokäyttöistä, tietyllä tapaa oikeudenmukaista jokaiselle. Käytännössä Liike ajaa politiikkaa, jonka päätöksentekoon Nettiparlamentti osallistuu. Ei pidä ylenkatsoa sitä, ettei ihmisiä voisi ottaa mukaan päätöksentekoon ja kuulla sekä arvostaa jokaisen mielipidettä paremmin.
Ilmoita asiaton viesti
Teknologia tai “alusta” tai osallistaminen ei vielä tee puolueesta demokraattista. Demokratian tulee olla läpinäkyvää ja kaikkea puolueen toimintaa leikkaavaa. Tällä hetkellä puolue on one man show, eikä sitä miksikään muuta muutama kysely tai äänestys, joiden lopputulos on näkymättömissä. Ehkä tulevaisuus tuo jotain uutta tullessaan, sinun maltilliset ja asialliset kannanotot ovat tyylikkäitä. Ei haukkumista ja muiden nuijimista.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos mielipiteestä.
Eduskunnassa meillä on tällä hetkellä vain yksi kansanedustaja, harmillisesti.
Lähellä oli useampikin viime vaaleissa. Itse keräsin 3 183 ääntä. Varmasti se olisi riittänyt läpimenoon toisissa olosuhteissa.
Näin varapuheenjohtajana pyrin tekemään parhaani, että minun Liike edustaa uutta ja raikasta sekä oikeudenmukaisempaa tapaa tehdä politiikkaa.
Ilmoita asiaton viesti