Juuri Sinun äänesi on tärkeä

Tyhjää puhetta. Suuria lupauksia. Kauniita tulevaisuudenkuvia. Kuulostaa mukavalta, mutta toteutuuko koskaan? Ehkä taas seuraavien vaalien katteettomat lupaukset antavat meille mahdollisuuden uskoa uuteen. Vai antavatko?

Luottamuspula on ajanut politiikan ja ihmiset hyvin erilleen. Ajatellaan, että äänestämällä ei voi vaikuttaa.

Olen täysin eri mieltä eli kannattaa lukea loppuun.

Sanotaan, että on aivan sama, keitä Arkadianmäellä tai kunnanvaltuustoissa istuu, sillä he ajavat vain omaa asiaansa eivätkä kuitenkaan tee sitä mitä lupaavat.

Jokaisen tunne siitä, miten asioihin voi vaikuttaa, lähtee omista kokemuksista. Ja jokaisen tunne on aina oikea. Siihen voi vaikuttaa. Niin päättäjä kuin äänestäjä.

Viime kuntavaaleissa äänestysprosentti oli surkea demokratian toteutumisen kannalta. Suunnan pitäisi huolestuttaa meistä jokaista. Aluevaaleissa ratkaistaan monia ihmisten terveyteen ja turvallisuuteen liittyviä asioita. Minusta tärkeää on ratkoa myös sitä, miten mahdollisimman monen ihmisen ääni ja mielipide näissä asioissa kuuluu. Jos nukkuvien puolue on jatkuvasti suurin, on demokratian toteutuminen vaarassa.

Oli sitten kyse työelämästä, ihmissuhteista tai politiikasta: Asiat vaativat meiltä kaikilta uskoa ja luottamusta toisiimme. Ilman luottamusta ei tapahdu mitään.
Politiikan teko vaatii muutosta kehittyäkseen. Puolueiden ja poliitikkojen vastuulla on kertoa ihmisille mihin pyritään, muttei luvata, jos siitä ei pystytä pitämään kiinni. Totuuden puhuminen huonoine ja hyvine puolineen ei ole politiikassa aina suosiollisinta hommaa gallupeissa, mutta pidemmän päälle se on ainoa oikea vaihtoehto. Koskaan ei pidä ampua viestintuojaa. Kannattaa kuunnella ensin.

Korona-ajassa tarvitsemme kansakunnan yhtenäisyyttä. Sitä, että meistä jokainen tekee oman osansa, sen mitä pystyy. Mitä paremmin pystymme yhteistyöhön sitä parempi on yhteinen tulevaisuutemme. Onneksi elämme yhteiskunnassa, jossa jokaisella äänellä on merkitystä. Minä luotan Sinuun. Haluan olla äänesi ja luottamuksesi arvoinen.

Kun homma ei toimi, kannattaa kokeilla jotakin uutta!

Käytä ääntäsi!

 

0
KaroliinaKhnen
Liike Nyt Tampere
Ehdolla aluevaaleissa

Eduskuntaryhmän pääsihteeri.
Tohtoriopiskelija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu