Nuorten liikunta jäi aikuisten jalkoihin

Hallitus on koko ajan korostanut, että nuoret ja lapset ovat etusijalla koronarajoituksissa. Ei se nyt siltä näytä.

On käsittämätöntä, että ravintolaan saa mennä, mutta nuoret eivät saa liikkua ja harrastaa joukkueissaan.

Hyvinvointiyhteiskunnan laatua mittaa se kuinka hyvin huolehdimme heistä, jotka vähiten pystyvät pitämään puoliaan. Vanhukset, lapset ja nuoret jäävät liian helposti jalkoihin.

Liikunta on tärkeää. Vielä ei tiedetä, miten pandemia tulee vaikuttamaan kansalaisten terveyteen. Erityinen huoli on nuorista. Liian moni myös lopettaa harrastuksensa kokonaan.

Esimerkiksi Uudellamaalla liikuntapaikat suljettiin, vaikka tartuntaluvut ovat olleet laskussa. Kuntoilijoiden ja kuntosaliyrittäjien oli vaikea ymmärtää, että tiukat ja hyvin valvotut rajoitukset eivät riittäneet.
Liikuntapaikat olivat monille viimeinen henkireikä koronan keskellä. Se tukittiin ja nyt sulun jatkuminen on hyvin turhauttavaa, kun ravintolatkin ovat jo pian auki.

Nuorten liikkumattomuus tulee aiheuttamaan pahaa jälkeä. Monet nuoret urheilijat eivät ole pelanneet yhtään peliä marraskuun jälkeen. Moni nuori tulee jäämään kokonaan pois urheilun parista ja se vaikuttaa myös nuorten syrjäytymiseen ja mielenterveyteen. Kuinka paljon, sen aika näyttää.
Koko koronan jälkilasku nähdään vasta kuukausien päästä. Valitettavasti.

Onko meillä oikeasti tällaiseen varaa vai johtuuko se siitä, että nuoret pystyvät huonosti julkisuudessa pitämään puoliaan?
Toivottavasti jokainen nuori pääsee harrastamaan mahdollisimman pian.

0
KaroliinaKhnen
Liike Nyt Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Liike Nyt -eduskuntaryhmän pääsihteeri, Liike Nyt -puolueen varapuheenjohtaja. Tällä hetkellä kirjoitan väitöskirjaa politiikasta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu