Olkaamme ylpeitä uudesta kaupunginosahankkeesta – ”Kannen henki on niin paljon isompi kuin areena”

Tampereelle rakennetaan nyt maailmanlaajuisesti erityistä keskustahanketta. Uusi kaupunginosamme tulee viemään meidät koko maailman tietoisuuteen, jos osaamme hyödyntää tilaisuuden. Vain New Yorkin Madison Square Garden on samanlainen laatuaan: raiteiden päällä ja aivan kaupungin ydinkeskustassa.

Maailman jääkiekkopiirit tietävät tulevasta areenastamme. Vuoden 2022 MM-kisojen lisäksi isoja tapahtumia tulevat olemaan musiikkitapahtumat, perhetapahtumat ja yritystapahtumat.

Tämä kaikki luo ympärilleen uutta tietoisuutta kaupungistamme – sekä uutta liiketoimintaa. Valtion verotulot rakentamisaikana nousevat jopa 131 miljoonaan euroon. Työpaikkoja syntyy Tampereelle tuhat vuodessa. Laskennallinen verovaikutus rakentamisajalta Tampereelle on yli 50 miljoonaa euroa.

Näin iso hanke on luotu hyvin pienellä siemenrahalla. Kaupunki on investoinut 26 miljoonaa, mikä menee tontin rakentamiseen ja loput ovat yksityistä rahaa: koko hanke on yhteensä 560 miljoonaa euroa.

Kansiareena on taitekohta Tampereelle, siinä on jotain sellaista mikä vetää yksityistä rahaa.

Mikä sitten vetää yksityistä rahaa? Kestävä kehitys ja digitalisaatio ainakin, jotka ovat myös areenan ytimessä. Saavutettavuus julkisilla kulkuyhteyksillä on loistava. Areenasta puolentoista tunnin säteellä asuu noin kaksi miljoonaa lipunostajaa. Areenalle on asetettu vastuullisuustyöryhmä, jonka ohjelma tulee ulos pian. Myös artisteille esiintymispaikan ympäristövastuullisuus ja ilmastonäkökulma ovat entistä tärkeämpiä.

Nyt Tampereella on ainutlaatuinen mahdollisuus nousta kestävän kaupunkisuunnittelun ja liiketoiminnan henkiseksi edelläkävijäksi.

Kyse on paljon enemmästä kuin vain jäähallista. Kyse on kaupungin kyvystä houkutella yksityistä rahaa ja olla suunnannäyttäjä kestävissä kaupunkiratkaisuissa. Tampereen ei tarvitse mainostaa bisneksiä, mutta se voi mainostaa kaupunkikehittämisen osaamista. Siitä pitäisi olla ylpeä. Kannen henki on niin paljon isompi kuin areena!

Areena ja kuoret eivät ole mitään ilman sisältöä. Tampere on ykköspaikka tehdä 5G-verkon mahdollistamia asioita, täällä toimii yli puolet maailman verkkotoimittajista. Areena voidaan jakaa erilaisiin osiin ja tilat saadaan led- ja hologrammiratkaisuin tapahtumajärjestäjän näköisiksi.

Kansi on meidän upea olohuoneemme – nyt on aika tehdä se tunnetuksi myös muille!

Karoliina Kähönen

Liike Nyt -eduskuntaryhmän pääsihteeri

Tampere

KaroliinaKhnen

Liike Nyt -eduskuntaryhmän pääsihteeri. Kansanedustaja Hjallis Harkimon poliittinen avustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu