Korona aika ja yrittäjyys

Yrittäjät hoi! Pian aukeaa kustannustuen viides hakukierros.

Me yrittäjät kun olemme liki aina,korostuen vaikeina hetkinä aina omillamme on hienoa että valtionkonttori päätti jatkaa näitä hakukierroksia,apuja.

Aijotko sinä hakea tukea yritykseesi viidennellä kierroksella? Onko korona vaikuttanut negatiivisesti yritystoimintaasi?

Minä ainakin haen ja vertasin juuri valmiiksi kirjanpitoraportteja,ikävästi siellä osin täyttyy liki tuplana tuo 30% liikevaihdon lasku, paikoin päästään liki 60% laskuun :/ vertailukuukausien ulkopuolella jopa 90% laskuun,johtuen koronaajasta.

Kunpa tämä olisi pian ohi.

Mitä mieltä olette että yrittäjien oikeus työmarkkinatukeen korona aikana lopetettiin 30.11.2021 ??
(muutoin meillä ei oikeutta tähän ole).
tästedes tulee lopettaa yritys,mahdollinen karenssi edessä ja sitten voisi tukea saada ollessaan työtön ja ilman yritystä.

Meille yrittäjillehän lupailtiin myös asumis ja toimeentulotukea, me emme niitä saaneet emmekä muita tukia lukuun ottamatta yhtä valtionkonttorin tukea,muutoin kaikki haut eri suuntiin hylättiin syystä tai toisesta.

Asumistukea ei myönnetä laina asuntoon,ottaen huomioon omavastuun ja kohtuuttoman koron oma vastuuosan jonka yli lainamme ei korkojen osalta mennyt. Toimeentulotukeen laskettiin yrittäjätuloa jollaista ei ole tilillä palkkana tai muuna korvauksena näkynyt,yhteenlasketut tulot tuo kuviteltu tulo huomioiden kuulemma pärjäämme.

Mielestäni on todellä ikävää että tämä aika velkaannuttaa yrittäjiä ja osa päätyy lopettamaan kannattavan yritystoiminnan(ilman koronaaikaa kannattava,ymmärrän ettei jo alkuunsa kannattamatonta toimintaa tule tukea), samalla menee työpaikkojakin…

Olisiko todella kannattavaa pitkässä aikajuoksussa että pienemmät yritykset lopetetaan ja olemme sitten työttömien kirjoissa kokonaan tukien varassa,mielestäni tämä malli toisi vain enemmän kustannuksia pidemmällä aikavälillä.

Lisäksi haluan korostaa esimerkiksi että kaikkia töitä ei voi tai samalla volyymillä kykene tekemään palkkatöinä,esimerkiksi muutaman päivän työt.Hyvinkään moni yritys ei palkkaisi tekijää pariksi tunniksi tai päiväksi joten nämä työt jäisi pois ilman yritystä. (järjetön paperisota johon en itsekkään ryhtyisi jos olisin tilaajan asemassa).

Avointa,asiallista kommentointia,kokemuksia ja mielipiteitä kaipaisin ?

Kiitos kun luit♡

0
Katja Rantala-airola
Liike Nyt Vihti
Ehdolla aluevaaleissa

Usko itseesi ja pidä kiinni tavoitteistasi!

Minua voi äänestää numerolla 241

Yrittäjien ääni kuuluviin!

Mielenterveystyöhön ja ennaltaehkäisyyn panostettava enemmän!

Vanhuksilta ei saa leikata lisää palveluita!

Minä:

Positiivisella asenteella varustettu yrittäjä nainen Vihdistä. Vapaa ajallani kisaan fitneksen puolella,rakastan luonnossa liikkumista ♡ Työskentelen lasten ja nuorten sekä erityisryhmien parissa liikunnan tiimoilta. Teen myös kiinteistönhuollollisia töitä yrityksen muun pyörittämisen lisäksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu