Nuoret ja mielenterveysongelmien kasvu

Mielenterveysongelmat ovat kasvussa räjähdysmäisesti!

Kansamme ei todellakaan voi hyvin!!!
Julkinen terveydenhuolto sakkaa ja palvelujonot pitkittyvät, alkuperäinen ongelma ehtii kasvaa lumipallon lailla aikaa odottaessa ja saada rinnalleen muita oheisongelmia, oireita.

Palvelun saanti ei saisi olla kukkaron sisällöstä kiinni, mutta kovaa vauhtia tilanne on kärjistymässä siihen että palvelua saa vain jos on kalliit vakuutukset ja varaa käyttää yksityistä palveluntarjoajaa.

Mikä avuksi? Voisiko palveluseteliä käyttää ja yhteistyötä tehdä julkisen ja yksityisen palveluntarjoajan välillä ? Niin että jokainen saisi ansaitsemansa avun ja hoidon taloudellisesta tilanteestaan huolimatta.

Korona- aika lisäsi nuorten syrjäytymistä ja yksinäisyyttä. Iästä riippumatta yksinäisiä ihmisiä on suomi täynnä. Kaikilla ei ole perhettä, ystäviä ja muita läheisiä ympärillään. Kaikilla ei myöskään ole varaa harrastaa ja sitä kautta kokea kuuluvansa johonkin porukkaan. Kiusaaminen on myös raaistunut paljon ja kaikilla nuorilla ei ole välittävää kotia ja tukiverkosto puuttuu lähes kokonaan.

Enenevissä määrin nuoretkin syövät pahaanoloonsa mielenterveyslääkkeitä. On masennusta, ahdistusta, uniongelmia. Jossakin kohtaa avuksi saa lääkkeet mutta muu apu jää lähes poikkeuksetta saamatta tai sitä saa vasta kuukausien tai jopa yli puolenvuoden päästä. Tällöin voi jo olla hyvinkin paljon liian myöhäistä. Mitä asialle voisi tehdä? Pilleri kyllä auttaa lievittämään oiretta mutta se ei ole ratkaisu hoitaa ongelmaa. Pitäisi löytää syy nuoren pahalle ololle ja korjata aiheuttajaa sekä tarjota sitä kaikkien kaipaamaa kuuntelevana korvana oloa ja tukea! Moni ajautuu pahaa oloa purkamaan väärin keinoin ja päätyy jopa itsemurhaan lopulta. Päihteet otetaan mukaan turruttamaan pahaaoloa ja hetkessä elämä voi muuttua entistäkin rankemmaksi huumekoukun vuoksi, alkoholillakin turrutetaan pahaaoloa. Toleranssi kasvaa ja pian ollaan koukussa eikä kestetä enää sitä todellisuutta ja niitä oikeita tunteita vaan lievennetään oloa väärin keinoin. Tämä ajaa sitten lopulta monet talousongelmiin ja luottotiedottomana elämä käy entistä rankemmaksi.

Työssäni kiinteistöpuolella erikoissiivouksissa olen nähnyt lukuisia häätö- asuntoja joissa nuoren elämä on ajautunut siihen pisteeseen että lähes kaikki päihteet ovat olleet käytössä oman olon parantamiseksi ja lopulta on sitten tilanne se että ei ole mitään, edes asuntoa.

Myös liikuntaa lapsille ja nuorille ohjatessani näen nuorten pahoinvoivan, osa puhuu tunteistaan ja ongelmistaan. Toiset kätkevät pahanolon sisäänsä ja hakevat huomiota sitten itseään satuttamalla tai syrjäytyvät kaikesta. Tämä on mielestäni todella huolestuttavaa!

Nuoret kuitenkin ovat tulavaisuus ja heitä pitäisi tsempata elämässä oikealle polulle, uskomaan itseensä!

Mitä sinä tekisit asialle? Kuinka voimme auttaa nuoria elämässä oikeille poluille ja uskomaan itseensä ?

Toivon asiallista kommentointia ja pohdintaa, Kiitos!

Katja Rantala-airola
Perussuomalaiset Vihti

Yrittäjien ääni kuuluviin!
Minä teen enkä vain puhu!
Kaiken takana on yritys! Ilman yrittäjiä ei olisi tuotteita, palveluita eikä työpaikkoja!

Yrittäjille taattava samat oikeudet apuun kuin muilla kansalaisilla.
Palkkaturva oikeus yrittäjille, laskennallinen yrittäjätulo pois! Arvion pitää perustua todellisuuteen.

Mielenterveystyöhön ja ennaltaehkäisyyn panostettava enemmän!

Minä:

Positiivisella asenteella varustettu yrittäjä nainen Vihdistä. Vapaa ajallani kisaan fitneksen puolella,rakastan luonnossa liikkumista♡ Työskentelen lasten ja nuorten sekä erityisryhmien parissa liikunnan tiimoilta. Teen myös kiinteistönhuollollisia töitä yrityksen muun pyörittämisen lisäksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu