Palveluiden oikeaaikaisuus & yhteistyö eri toimijoiden välillä
Jokainen varmaan tietää että julkisessa terveydenhuollossa jonot ovat useimpiin palveluihin pitkiä. Tähän toki on monia syitä, mutta…
MIKSI järjestelmät & eri ammattilaiset eivät keskustele keskenään ??? Voisi ohjata henkilön ammattilaiselle joka parhaiten häntä pystyy auttamaan kun alku kartoitus on tehty.
Kaikilla ei ole varaa yksityiseen ja tämä eriarvoistaa ihmisarvon! Palveluihin pääsy ei saisi olla kukkaron sisällöstä kiinni! Haluammeko Suomeen mallin jossa palvelua saavat vain ne joilla on varaa maksaa kalliit vakuutukset ja yksityinen palvelu?
Usein työssäni ja omassa elämässänikin olen törmännyt tilanteeseen jossa saman asian saa sepittää uudestaan. Tämä jos mikä vie turhaa aikaa molemmilta osapuolilta!
Jos tiedot kulkisivat eri tahojen välillä, voitaisiin jatkaa asian hoitoa ilman aina alusta aloittamista. Toki tietoturva asiat täytyy olla kunnossa & luvat tietojen siirtoon. En tosin usko että apua tarvitsevalla asiakkaalla olisi mitään sitä vastaan että asiat hoituisi nopeammin & apua saisi nopeammin kun perusasiat ei takkuaisi.Tällä uudelleen selostus ajalla ehtisi jo palvella seuraavaa asiakasta.
Toinen seikka on PALVELUIDEN OIKEAAIKAISUUS & eri alojen ammattilaisten YHTEISTYÖ!
Otetaanpa esimerkkinä MIELENTERVEYSONGELMAT
, jotka ovat räjähdysmäisessä kasvussa!
Useimmiten avuksi tarjotaan pilleripurkki jos sitäkään! Pilleri voi lievittää oiretta,ehkä… Muttei se poista ongelmaa tai syytä lääkityksen tarpeelle.
Olisi hyvä saada terapiaa, päästä psykologin, psykiatrin puheille. Painottaen sellaista keskustelua jossa ns.” yhteys” löytyy & asiakas kohdataan ihmisenä jota aidosti kuunnellaan.
Moni koittaakin saada aikaa näihin palveluihin. Liian usein tuloksetta! Puolikin vuotta jonottaen tai jopa pidempään. Siinä ajassa ihmistä joka apua koitti hakea vielä kun voimia oli ei välttämättä enää ole!
Tämän kaiken lisäksi se, että henkilö olisi saanut apua kun sitä pyysi olisi hänen tilansa jo parempi tuossa ajassa. Toisessa vaihtoehdossa jossa henkilö on jäänyt sairaslomalle sen vuoksi ettei ole saanut apua eikä enää kykene töihin ja tilanne senkun pahenee kun aikaa menee eteenpäin on tämä maksanut jo melko paljon ja mikäli tilanne tarpeeksi kärjistyy voi aiemmin työkykyinen henkilö olla työkyvytön jatkossa. Mitä tämä sitten maksaa?
Mieli on todella suuri osa meitä jokaista!
Kun mieli murtuu toimintakykymme on vaarassa!
Onko meillä varaa menettää lisää nuoria päihteille?
Moni ajautuu turruttamaan pahaa oloaan päihteiden pariin ja myöhemmin sitten päättää päivänsä joko tahattomasti tai suunnitelmallisesti!
Moni kokee yksinäisyyttä ja mieli pettää!
Yksinkertaisesti seinät kaatuvat päälle, sillä jokainen ikään ja sukupuoleen katsomatta kaipaa tulla nähdyksi,kuulluksi ja jokainen kaipaa myös kosketusta ja sitä että kokee itsensä kuuluvaksi johonkin.
Samaan aikaan syntyvyytemme on laskussa!
Tähänkin syitä on monia. Urakeskeisyys nousee usein esiin mutta kärkisyynä tulee esiin myös raha. Taloustilanne ei mahdollista lapsia kun ei ole varaa elättää itseäänkään. Tämä on huolestuttavaa! Elämme hyvinvoinvivaltiossa, mutta iso osa kansasta voi huonommin kuin koskaan.
Asiallista kommentointia, KIITOS!
Eihän ne sulle vastaa kun et ole edes virastossa.Jatkoa.
Ilmoita asiaton viesti