Sähkön hinta on karannut käsistä, muutoksia tarvitaan pian!

Sähkön hinta on noussut kestämättömälle tasolle & sähkönsiirtomaksut siihen päälle jotka ovat aina olleet ylihintaisia! Tämä on monen kukkarolle liikaa!

Monen kukkaro ei tätä kestä ja nipistettävä on muista elämisen pakollisista kuluista, moni myös laskee kotinsa lämpötilaa.

Samaan aikaan monet sähköyhtiöt tekevät Ukrainan sodan & energiakriisin myötä valtavia voittoja. Käytetäänkö maailmantilannetta osin tekosyynä sähkönhintojen nostoon?

Samaan aikaan kallistunut on ruoka & polttoaineen hinta. Mistä pienituloinen nipistää enää lisää kun elämisen pakolliset kulut karkaavat käsistä tulojen pysyessä samana?

Perussuomalaiset heräsivät tähän jo kuukausia sitten, mutta muut puolueet & hallitus vitkuttelivat asian kanssa, eivätkä ehkä nähneet muutoksen tarvetta. Puhetta sekä toimia alkoi tapahtua vasta nyt kun ”kriisi” on jo päällä! Kuitenkin hyvä myöhään kuin ei milloinkaan! Nyt jos koskaan olisi aika toimia ja saada pikaisesti järkiratkaisu aikaan!

Asialla on toinenkin seikka. Pienituloisilla menee nyt suuri osa pienistä rahoistaan sähkömaksuihin ja ostovoima hiipuu muusta ostamisesta, lisäksi moni ajautuu talousahdinkoon ja ei yksinkertaisesti selviä sähkölaskuista joka johtaa pahimmillaan luottotietojen menettämiseen.

Sähkön hinnalle hintakatto! Perussuomalaiset on vahvasti tämän kannalla ja niin minä itsekkin!
Myös kansa on tätä mieltä ja asiasta on tehty kansalaisaloite ”Sähkön hinta kuriin” joka on mennyt eteenpäin saadessaan roiman määrän ääniä.

Asia on kesken. Toivottavasti saadaan pian jokin järkiratkaisu tähän tilanteeseen!

Helpotukseksi putkahti muutama apu jotka ovat voimassa tammi-huhtikuu aikavälillä, mutta auttavatko nämä tilanteeseen oikeasti??

Kelan sähkötuki:

Tutkin asiaa ja tämä osottautui melko pieneksi avuksi sillä sähkönsiirtoa ei oteta tässä laskelmassa huomioon ollenkaan, Miksi ???
Sähkötuen määrä on 60% niistä kuluista, jotka ylittävät 400€ omavastuuosan/kk.
Tullaan siis ainakin osassa tapauksia tulokseen jossa lopulta ei saakkaan mitään apua jos omavastuuosa ei ylity. Tai jos saa niin monissa tapauksissa hyvin vähän.

Lisäksi verotuksen kevennystä kotitalousvähennyksien yhteydessä, vähennyksen johdosta veroprosentti laskee ja suurempi osa tuloista jää käteen. Tämä kuitenkin vaatii melkosuuria tuloja mikäli halajaa saada suurimman verohuojennuksen eli 2 400€. On tienattava yli 27 000€ vuodessa.

Joten tämä ei niinkään koske niitä eniten apua tarvitsevia pienituloisia!

Kelan maksama sähkötuki on kuukausikohtainen. Verotuksen sähkövähennystä tarkastellaan koko neljän kuukauden jaksolta.

Väliinputoajia on paljon! Tämä kurittaa eniten pienituloisia, köyhimpiä kansalaisia. Tämä on väärin!
Liian moni elää jo nyt köyhyysrajalla ja tilanne näyttää sähkönhintojen myötä kärjistyvän entisestään.

Mitä Mieltä sinä olet, mitä pitäisi tehdä tilanteen ratkaisemiseksi?
Mitä mieltä sinä olet kelan sähkötuesta ja sähkövähennyksestä? Mikä avuksi väliinputoajille joita nämä eivät juuri auta?

Toivon asiallista keskustelua, Kiitos.

Katja Rantala-airola
Perussuomalaiset Vihti

Yrittäjien ääni kuuluviin!
Nuorissa on tulevaisuus!
Köyhyysrajalla elävien määrä ei saa kasvaa!
Minä teen enkä vain puhu!
Kaiken takana on yritys! Ilman yrittäjiä ei olisi tuotteita, palveluita eikä työpaikkoja!

Yrittäjille taattava samat oikeudet apuun kuin muilla kansalaisilla.

Mielenterveystyöhön ja ennaltaehkäisyyn panostettava enemmän!

Minä:

Positiivisella asenteella varustettu yrittäjä nainen Vihdistä. Vapaa ajallani kisaan fitneksen puolella,rakastan luonnossa liikkumista♡ Työskentelen lasten ja nuorten sekä erityisryhmien parissa liikunnan tiimoilta sekä erityisluokanopettajana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu