Taloudellinen ahdinko ja sen vaikutukset , yhä useampi elää köyhyysrajalla!

Yhä useampi elää köyhyysrajalla ja se luo jatkuvaa stressiä, syrjäytymistä ja vaikuttaa jopa syntyvyyteen joka on historiallisen alhaalla. Suomessa syntyy keskimäärin alle 1,5 lasta naista kohden ja väestömäärä kääntyy laskuun, jos syntyvyys on alle 2,1 lasta naista kohden. Olemme siis lujaa kyytiä menossa alamäkeen.

Puolueeni
Perussuomalaiset esittää perheiden tueksi ansiotuloverotuksen reilua lapsivähennystä, jolloin verotus kevenisi lapsimäärän myötä.

Kyselyistä käy ilmi, että talous ja toimeentulo ovat suurimmat syyt siihen, etteivät perheet pääse toivomaansa lapsilukuun, myös työtilanteen epävarmuus nousee kärkisyiksi. Tähän osasyynä on valitettavasti lisääntynyt työperäinen maahanmuutto niiltä osin kun sitä käytetään väärin. Ketjutetaan palkkatukia ja jätetään palkkio niin pieneksi että tekijä joutuu osin elättämään itsensä tuilla. Tämä tulee yhteiskunnallemme todella kalliiksi ja vääristää kilpailua, polkee ihmisoikeuksia. Mielestäni palkkatukeen pitäisi olla määräaika! Sitä ei saisi ketjuttaa. Sillä että suuret yritykset hyödyntävät ja käyttävät hyväkseen järjestelmää vääristetään kilpailu niin että suomalaisella ei ole mahdollisuuksia ottaa työtä vastaan eikä pienyrityksillä joilla maksetaan asiallista palkkaa omasta kassasta ole mahdollisuuksia kilpailla näiden yritysten kanssa. Hyväksi käytetään myös ihmisten tietämättömyyttä ja hyväuskoisuutta. Palkan pitäisi aina perustua osaaamistasoon.

Myös Pienyrittäjien asema väliinputoaja huolestuttaa ja koskettaa itseäni yrittäjänä, pien ja mikroyrittäjät unohdetaan. Muutosta tarvitaan jotta me yrittäjät olisimme yhtälailla oikeutettuja apuun tilanteen niin vaatiessa kuin peruskansalaisetkin.
Mietteitäni:
👊Karenssin uhka pois! , Laskennallinen yrittäjätulo pois!
🖐 Olisiko perustulosta apua, mikäli yrittäjät otetaan siinä huomioon? Onko tämä myös muulle kansalle hyvä idea avuksi talousahdinkoon?
🤚 Byrokratiaa pitäisi vähentää & eri tahojen välillä tietojen siirtyä sujuvammin jottei tuen tarvitsijaa hyppyytetä luukulta luukulle kertomassa samaa asiaa. Tämä järjestelmän takkuisuun vie paljon turhaa aikaa jonka voisi käyttää seuraavan asiakkaan palvelemiseen.

Työttömyys ja tukien hakeminen käy työstä!

👎Nykymalli tukiviidakossamme ei kannusta ottamaan vastaan pätkätöitä tai osaaikatyötä, koko tukisoppa pitäisi uudistaa!

👊 Samaan aikaan kun yrittäjät maksavat korona-ajan velkoja, pienituloiset kärvistelevät niin tilanne on kärjistynyt entisestään elämän pakollisten kulujen noustessa (ruoka,sähkö, polttoaine). Tuloja ei silti samaan aikaan tule mistään lisää. Opiskelijoita kehoitetaan ottamaan velkaa sillä opinnot ovat sijoitus omaan tulevaisuuteen, Kyllä näin on, mutta mikä on tämän kaiken hinta? Ylivelkaantuminen, luottotietohäiriöt… Velan ottaminen ei saa olla ratkaisu! Velalla velan maksu käy lopulta yhteiskunnallemme kalliiksi! Samaan aikaan moni tiukassa rahatilanteessa oleva tinkii elämän perustarpeista ja pakollisten kulujen jälkeen ei jää rahaa mm. harrastaa. Tämä taas kärjistää entisestään syrjäytymisen riskiä, mielenterveysongelmien kasvua ja yksinäisyyttä, osalle harrastus voi olla ainoa paikka tulla nähdyksi & kuulluksi, tavata ihmisiä. Näitä asioita pitäisi järkevöittää & ottaa huomioon päätöksiä tehdessä. Ei vain tämä hetki vaan pidemmälle katsoen!

Muuta aiheesta:

Suomi on saanut jälleen moitteita perusturvan liian alhaisesta tasosta!

”Euroopan neuvoston alainen sosiaalisten oikeuksien komitea katsoo, että Suomen perusturvaetuudet sairauden, vanhemmuuden, kuntoutuksen tai työttömyyden ajalta eivät tasoltaan vastaa Suomen ratifioimaa uudistetun Euroopan sosiaalisen peruskirjan 12 ja 13 artiklan määräyksiä. Päätöksessä todettiin syyperusteiset sosiaalivakuutusetuudet sairauden, vanhemmuuden tai työttömyyden kohdatessa minimimääriltään liian alhaisiksi samoin kuin sosiaaliavustuksiin kuuluvat toimeentulotuen perusosa ja työmarkkinatuki. Niiden taso alittaa selvästi uudistetun sosiaalisen peruskirjan minimitason. ”

Lue lisää:

Kiitos että luit <3

Mitä sinä olet mieltä ?

Asiallista keskustelua painottaen, Katja.

Katja Rantala-airola
Perussuomalaiset Vihti

Yrittäjien ääni kuuluviin!
Minä teen enkä vain puhu!
Kaiken takana on yritys! Ilman yrittäjiä ei olisi tuotteita, palveluita eikä työpaikkoja!

Yrittäjille taattava samat oikeudet apuun kuin muilla kansalaisilla.
Palkkaturva oikeus yrittäjille, laskennallinen yrittäjätulo pois! Arvion pitää perustua todellisuuteen.

Mielenterveystyöhön ja ennaltaehkäisyyn panostettava enemmän!

Minä:

Positiivisella asenteella varustettu yrittäjä nainen Vihdistä. Vapaa ajallani kisaan fitneksen puolella,rakastan luonnossa liikkumista♡ Työskentelen lasten ja nuorten sekä erityisryhmien parissa liikunnan tiimoilta. Teen myös kiinteistönhuollollisia töitä yrityksen muun pyörittämisen lisäksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu