Yrittäjänä olet aina oman ”onnesi” varassa!

Yrittäjien asema on HUONO ja sitä pitäisi ehdottomasti parantaa!

Heti alkuun haluan mainita että KYLLÄ yrittäjäksi ryhtyminen on oma valinta, mutta mikäli meitä yrittäjiä ei olisi puuttuisi kansalaisilta työpaikat, palvelut ja tuotteet. KAIKEN TAKANA ON YRITYS!

Lisäksi osa aloista työllistää keikkaluonteisesti, näitä töitä on lähes mahdoton tehdä työntekijänä. Esimerkkinä muutaman tunnin tai päivän keikka, monikaan ei palkkaa sen vuoksi työntekijää listoilleen. On paljon sujuvampaa ottaa laskuttava yrittäjä tekemään satunnainen työkeikka.

Miksi me yrittäjät olemme aina yksin taloudellisten ongelmien kohdatessa? Oli syynä sitten korona, asiakkaan maksamaton lasku tai hetkellinen tilauskannan muutos ja sitä kautta taloudellinen ahdinko.

Miksi me emme saa apua samaan tapaan kuin muut kansalaiset?

PALKKATURVA

Palkkaturvan kaltainen oikeus tulisi olla myös yrittäjillä! Kun eteen tulee tilanne että yritys jolle on tehty töitä jättää laskun maksamatta syystä tai toisesta ja rahoja ei sieltä saada maksaa yrittäjä silti palkat sivukuluineen sekä mahdolliset tarvikkeet, matkakulut yms. Saamatta itse penniäkään.

Sama tilanne tulee eteen kun luottohäiriöt lisääntyvät. Yksityiset jättävät laskuja maksamatta eikä rahoja saada yritykseen välttämättä tehdystä työstä koskaan, palkat ja muut kulut on siitä huolimatta maksettava.

Yrittäjille taattava samat oikeudet taloudelliseen apuun kuin muilla kansalaisilla!

Laskennallinen yrittäjätulo pois! Päätösten pitäisi perustua todelliseen tilanteeseen!

Muilla kansalaisilla on oikeus erilaisiin tukiin taloudellisen ahdingon kohdatessa, yrittäjillä ei ! Miksi???

Mekin olemme ihmisiä ja meillä tulisi olla oikeus apuun tarpeen niin vaatiessa. Päätösten pitäisi perustua todelliseen tilanteeseen ja laskentaan tulot vs.menot. Tällähetkellä tukia hakiessa yrittäjää ensinnäkin uhataan karenssilla, kehoitetaan lopettamaan yritys, ottamaan lainaa mutta lainoja ei sitten kuitenkaan huomioida laskennassa. Lisäksi laskennassa on mukana laskennallinen yrittäjätulo joka ei milläänmuotoa perustu todelliseen tilanteeseen. Tämä tulisi poistaa kokonaan! Se vääristää oikeaa tilannetta ja apu jää usein saamatta.

Korona- aikana yrittäjille lupailtiin monenlaisia apuja ja tukia, läheskään kaikki eivät niitä saaneet!

Meidän yritys sai valtionkonttorin pikkuisen avun sekä hetken sain työmarkkinatukea ei muuta! Joten se niistä suurista uutisoinneista yrittäjien auttamiseksi. Toki olen kiitollinen että saimme edes nuo avut <3

Korostan että kannattamatonta yritystoimintaa EI TULE TUKEA! Mikäli yritystoiminta on ollut kriisissä jo pitkään eikä ole työllistänyt vähintäänkin yrittäjää itse on toimintaan silloin tehtävä muutoksia tai lopetettava kannattamaton toiminta, mutta toiminnan ollessa kannattavaa tulisi tilapäistä apua saada niinkuin saavat muutkin kansalaiset joutuessaan taloudellisesti pulaan!

NUORIA KEHOITETAAN LÄHTEMÄÄN YRITTÄJIKSI!

Edesvastuutonta!

Enenevissä määrin nuoria kehoitetaan lähtemään yrittäjiksi, mikä sinällään on hieno ajatus.

MUTTA… Yrittäjyydestä annetaan enimmikseen hyvinkin ruusuinen kuva. Yrittäjyys pitää sisällään hyvinpaljon erilaisia vastuualueita ja velvollisuuksia. Yrityksen perustaminen on nykyään entistä helpompaa ja moni meneekin kantapääoppien kautta kirjaimellisesti ojasta allikkoon!

Kirjanpito, sivukulut, verot, lait, ilmoitukset, sopimusasiat, vakuutukset, sivukulut ja kulujen kulut ja paljon muuta…

Yrittäjäksi nuoria patistaessa pitäisi antaa myös tietoa mitä riskejä ja velvollisuuksia yrittäjyyteen kuuluu ja pohtia kulurakennetta, se yllättää ! Ja haluatko tehdä valinnan olla ”aina yksin / oman onnesi nojassa”?

On hieno ajatus kaunistella tilastoja, kaikki vaan yrittäjiksi niin eivät ole enää työttömiä mutta tällainen kostautuu moninkertaisesti myöhemmin. Lisäksi se ettei osata laskea sivukuluja yms. kostautuu kilpailun vääristymisenä kun laskutetaan työstä pilkkahintoja. Tämä ei toki ole uuden yrittäjän vika vaan syynä se että tieto ja taito puuttuu.

Mitä mieltä sinä olet yllämainituista asioista?

Toivon asiallista keskustelua, Kiitos!

Katja Rantala-airola
Perussuomalaiset Vihti

Yrittäjien ääni kuuluviin!
Nuorissa on tulevaisuus!
Köyhyysrajalla elävien määrä ei saa kasvaa!
Minä teen enkä vain puhu!
Kaiken takana on yritys! Ilman yrittäjiä ei olisi tuotteita, palveluita eikä työpaikkoja!

Yrittäjille taattava samat oikeudet apuun kuin muilla kansalaisilla.

Mielenterveystyöhön ja ennaltaehkäisyyn panostettava enemmän!

Minä:

Positiivisella asenteella varustettu yrittäjä nainen Vihdistä. Vapaa ajallani kisaan fitneksen puolella,rakastan luonnossa liikkumista♡ Työskentelen lasten ja nuorten sekä erityisryhmien parissa liikunnan tiimoilta sekä erityisluokanopettajana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu