Älä jä(t)ä yksin! Vai: Karkota myrkylliset ihmiset?

On muotia haastaa syntymäpäivänä toiset johonkin hyvään hankkeeseen. Synttärinäni 8.9. on useilla paikkakunnilla tapahtuma Älä jä(t)ä yksin!  Tule mukaan itsemurhien ehkäisytilaisuuksiin ja nimenomaan sen ajatuksen toteuttajaksi. Ollaan kimpassa. Ei jäädä eikä jätetä yksin.

 

 

Yhdessä olemme enemmän ihmisiä

 

Varsinkin nuoret ovat elämässään eksyksissä. Eksytettyjä.

 

 

Elämä on yksinkertaista, ellei ole eksytetty.

 

Miksi niin paljon oikeistolaistavaa, omaan napaan vievää ”psykologiaa”, esim. jako myrkyllisiin ja oikeisiin ihmisiin? ”Mielen ihmeet”, Fb ja roskamedia ovat täynnä tätä. Se pyrkii tekemään varsinkin naiset kanoiksi, joilla ei ole kuin minäminäminä.

 

 

Ennen oli arkijärki, välittäminen ja lapsena opittu ajatus, että ketään ei jätetä yksin ja että erilaiset ovat kukin yhtä arvokkaita. Sanottiin, että on hyvä kun ympärillä on paljon ihmisiä, niin siinä joukossa voidaan kohdata toisenlaisiakin.

 

 

Nyt saa lukea päivittäin, että on oltava positiivinen ja häädettävä omasta elämästä myrkylliset ihmiset! Kyky karkottaa heidät on oman pärjäämisen mitta. Ja tärkeintä onkin oma menestys.

 

 

Esim. rakkaus ei noissa ”Mielen ihmeissä” koskaan ole rakkautta ihmisiin, lähimmäisiin, ihmiskuntaan, lapsiin, vanhuksiin, lähellä oleviin, kaukana oleviin, luontoon… vaan ainoastaan outoa lähes tautista ”rakkautta” siihen yhteen. Ja jos hän ei täytä odotuksia, neuvotaan miten hänestä pääsee helposti eroon.

 

 

Kertaakaan en ole nähnyt tuossa ”psykologisessa” aineistossa ajatusta, että ihmisellä voisi olla kutsumus, että perheen perustamisessa voisi olla jotakin hyvää, että kannattaisi arvostaa jokaista samalla tavoin, että jokaisella on samat oikeudet eikä ketään saa sysätä marginaaliin.

 

Äitini Ruth Mirjam

Rakkautta pitemmän kaavan mukaan

 

Kun vihittiin avioon pitemmän kaavan mukaan, rakastaa hamaan loppuun asti ja sen yli. Tekee kaikkensa vaikka omaishoitajana.

 

 

Tekee kaikkensa ihmisen hyväksi. Ihmisten hyväksi. Elämän kunnioituksesta. Jokaisen kohtaamansa hyväksi. Jos se ei ole rakkautta, mikä on?

katriinakajannes
Sitoutumaton Jyväskylä

Kansannainen, kirjallisuuden dosentti, pitkän linjan tieteentekijä
Lempinimet Kaiju, Kaijukka
Kuva Osmo Hänninen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu