Ehdokkaita kiinnostavat lemmikit, eivät vanhukset. Miten se vaikuttaa eri ihmisryhmiin?

Vanhusten kohtelu, sivistyksen mitta. Siinä ja muissa suhteissa kaikki ehdokkaat ovat sivistymättömiä. Sen osoittavat kiistatta heistä mediassa kiertävät haastattelut ja keskustelut, joissa he esiintyvät.

 

 

He ovat ehdokkuuden ja politiikan ammattilaisia, jotka tekevät itsestään houkuttelevan paketin. Siihen ei kuulu kotimaan kulttuurin, kirjallisuuden ja klassisen musiikin tuntemus saati vanhuksista välittäminen. Eivät liioin empaattisuus ja vastuullinen ja kaikkensa toisten hyvinvoinnin parhaaksi tekevä ihmisyys.

 

 

Muistavatkohan äänestäjät edes pienen osan siitä, mitä ehdokkaat ovat tehneet vanhusten ja lasten hyvinvoinnin, suomalaisen sivistyksen, lukutaidon ja välittämisen alasajajina?

 

 

 

Miksi heitä kiinnostavat lemmikit, eivät vanhukset?  

 

 

Siksi, että he haluavat olla myönteisiä, ystävällisiä ja mukavia, trendikkäitä. Eiväthän vanhukset kiinnosta äänestäjiäkään eivätkä mediaa. Tosin vanhukset on kaivettava esiin naftaliinista ja kannustettava heitä äänestämään ehdokasta. Liikenisiköhän heiltä jotakin myös pohjattomaan vaalikassaan?

 

 

Vanhus on Suomessa halveksittu, mustattu ja unohdettu. Hänestä ei ole mediassa eikä somessa kuin muistisairaana, omaisille ja yhteiskunnalle kalliina ja rasittavana ällökkinä. Poissa mielestä, poissa toisten suomalaisten arjesta. Ehdokas ei ole itsetuhoinen, hän ei siis välitä eikä puhu vanhuksista.

 

Tämän päivän vanhukset. He, jotka opettivat potalle ehdokkaat, päättäjät ja toimittajat ja jotka auttavat edelleen ja ovat koko ikänsä auttaneet korvauksetta ja mielellään kaikkia kohdalle tulleita.

 

 

Ehdokkaat edustamiensa arvojen vahvistajina

 

Ehdokkaat vahvistavat edustamiaan arvoja Suomessa. Sivistyksen halveksuntaa, piittaamattomuutta, näennäiskeskustelua, itsekkyyttä, vallanhimoa ja tämän maan rakentajien julmaa kohtelua.

 

On myös ryhmä, joihin heidän ei tarvitse vaikuttaa mitenkään, koska nämä tulevat juttuun omillaan. He ovat ökyvanhuksia, jotka ovat tottuneet lapsina, nuorina ja veronmaksajien kustantamissa kalliissa virkatöissään asettamaan itsensä kaikkien toisten yläpuolelle. He säilyttävät asemansa julkisuudessa vielä haudan partaalla kehumalla itseään, tekemäänsä työtä ja sukuaan. Näin toimivat myös entiset huippu-urheilijat, iskelmälaulajat ja muut suomalaisten suursuosikit.

 

 

 

Ministeri ja professori tänään tv:ssa

 

Vanhusasioista vastaava ministeri puhui paljon sanomatta mitään paitsi sen, että omaishoitajia tarvitaan lisää. Professori Marja Jylhä tietoineen, asenteineen ja puheenvuoroineen oli ylittämätön.

 

 

Isoisäni Oskar, joka kuoli ”lentävää keuhkotautiin” niin nuorena, että hänen lapsensa eivät juuri muistaneet häntä.

 

Päivi Topo, Teppo Kröger ja Vappu Taipale

 

Vanhusasiainvaltuutettu Päivi Topo, professori Teppo Kröger ja psykiatri Vappu Taipale ovat tehneet ja tekevät ainutlaatuista työtä vanhusten ja samalla tietysti jokaisen suomalaisen hyväksi. He eivät puhuu lööperiä, ja heidän asiantuntemuksensa perustuu suureen tutkimus- ja tietomäärään. Kiitos siitä! Kolmikko keskustelee vanhusasioista maaliskuussa Jyväskylän Kevään nettitilaisuudessa.

 

 

katriinakajannes
Sitoutumaton Jyväskylä

Kansannainen, kirjallisuuden dosentti, pitkän linjan tieteentekijä
Lempinimet Kaiju, Kaijukka
Kuva Osmo Hänninen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu