Jos Suomi olisi diktatuuri

Monisairaat vanhukset hoitaisivat monisairaita vanhuksia yötä päivää, vapaahetkittä ja palkkiotta mutta byråkratian tiukassa valvonnassa, moitinnassa ja kyttäyksessä. Se olisi puolueitten yhteinen päätös ja säästötoimi.

Neljännes väestöstä, 65+, olisi unohdettu täysin. Kissat ja koirat olisivat arvokkaampia ja tärkeämpiä kuin se.

Vaihtoehtoja, esim. vaihtoehtoista lääketiedettä ei siedettäisi.

           

Vanhuksia neuvottaisiin päivittäin, miten ja mille taholle tehdä testamentti, miten antaa sille rahaa jo ”eläessään” (jos se olisi elämää) ja miten tehdä kuolinsiivous.

Vanhukset tuotteistettaisiin ja huutokaupattaisiin.

Vanhusten oloja ei edes luvattaisi parantaa, vaikka heiltä puuttuisivat tärkeimmät ihmisoikeudet. Sen  sijaan poliittiset kellokkaat pahoittelisivat ennen vaaleja, että vanhusten määrä kasvaa lähivuosina, mikä tulee kalliiksi kunnille ja yhteiskunnalle.

Kulttuuri tuhottaisiin, ja sitä teetettäisiin orjilla kuten myös vanhusten, vammaisten, mielisairaitten ja omaisten hoitoa.

Vanhukset, orjat ja muut sorretut ryhmät olisi sidottu turpeeseen eikä heillä olisi pääsyä kotinsa ulkopuolelle.

Työttömiä syytettäisiin siitä, että he eivät osaisi mitään, heidän vähätkin tietonsa olisivat vanhentuneita, he eivät liikkuisi tarpeeksi, he eivät osaisi hakea työpaikkoihin (mihin työpaikkoihin), he olisivat syypäitä yhteiskunnan ongelmiin, joukkotyöttömyyteen ja kunnalle kalliisiin työttömyyssakkoihin.

Sota ja kilpa olisivat maailman perusmetaforat.

Huumeitten ja psyykenlääkkeitten käyttö olisi valtavaa.

Ihmisiä alistettaisiin ja pakotettaisiin kaikilla byråkratian keinoilla.

Humanismi, klassinen musiikki ja kulttuuri olisivat tuhon omia.

Kilpaurheilu, propaganda, viihde ja nykyisyyden ja menneisyyden väärentäminen olisivat menestyvimmät ”tieteen”alat ja rahan ja arvostuksen keruukeinot. Jokainen velvoitettaisiin harrastamaan kilpailua ja liikuntaa, joiden tehokkain muoto olisi kävely vanhusten, työttömien ja dosenttien yli.

Vaarallisinta vihapuhetta ei käytäisi netissä, vaan se supistaisiin kadehditusta, ylivertaisesta, vakoillusta ihmisestä kavereille, jotka levittävät tarinaa laajemmalle ja laajemmalle. Niin tuhottaisiin ihmisiä, kulttuuria ja humanismia. 

Ateena olisi raunioina, Sparta ja gladiaattorikisat arvossaan.

                       

Kuolemansynti nimeltä vallanhimo leviäisi kuin rutto.

Ainoat oikeat, tiedoksi väitetyt mielipiteet opetettaisiin jo synnytyslaitoksella, neuvolassa, kodissa, roskamediassa, lasten”kulttuurissa”, esikoulussa ja koulussa, yliopistosta puhumattakaan. Näin ihmiset sosiaalistettaisiin epäsosiaalisiksi, itsekkäiksi ja epäinhimillisiksi eriarvoistajiksi.

Puolueet vakoilisivat ja rankaisisivat jäseniään. Toisin ajattelevat eli parhaat kirjailijat, postmodernistit ja dosentit tuomittaisiin työttömiksi ja ajettaisiin erämaahan syntipukkeina.  Harry Forsblom: ”Ajatella voi vain toisin.” (Aurinkolinna)

Suomi olisi arvoyhteiskunta arvoinaan barbaarisuus, itsekkyys ja ahneus.

 

 

Onneksi Suomi ei ole diktatuuri.

0
katriinakajannes
Sosialidemokraatit Jyväskylä

Kansannainen, kirjallisuuden dosentti, pitkän linjan tieteentekijä
Lempinimet Kaiju, Kaijukka
Kuva Osmo Hänninen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu