Ketkä ovat hoitajalakon uhreja?

Hoitajalakon raivoavat kenraalit, tiedottajat ja paljolti hoitajat itsekin osoittavat, että eivät ole selvillä vesillä. He eivät monesti tiedä tai sano edes, keitä ovat lakon osapuolet.

 

Osapuolia tärkeämpiä alkavat ikävä kyllä olla uhrit.

 

Sairaat, heikot, lapsiperheet, vanhukset, omaishoitajat, köyhät, kollegat, kaikki yhteiskunnan jo muuten sortamat ja syrjäyttämät.

 

 

Ennen näkemättömät lakkokeinot

 

Onko lakkojohdon tarkoitus mustata arvokas AY-liike ja luoda hoitajista kuva arvostelukyvyttöminä ja mihin vain johdettavissa olevina ihmisinä, jotka halveksivat alaansa, työnantajaansa ja potilaitaan?

 

Lakko ja siinä käytetyt keinot ovat ennen näkemättömiä. On ylitetty vaarallinen raja, mitä ei ole ennen nähty. Ihmisten hengen ja terveyden vaarantamiseen oli pakko puuttua.

 

Mistä kertoo, että lakon vastuuhenkilöitä ei miellytä eduskunnan demokraattisesti ja valtavalla äänimäärällä tekemä päätös eikä ihmishenkien suojelemiseksi laadittu laki?

 

 

Vasemmistoliitto, vuoden populisti ja selkään puukottaja  

 

Vasemmiston käytös kertoo tieteentekijälle populismista ja vastuuttomuudesta. Puolue vaikuttaa PS:n kloonilta ja hallitusvastuuntunnottomalta.

 

 

Sodassa, johon lakkokenraalit ja vasemmistoliitto ovat ajaneet joukkonsa, on ensimmäisenä ja jatkuvana uhrina totuus.

 

 

 

PS Miksihän kaikki jo aikoja alalta lähteneet fiksut hoitajaystäväni kertovat lähtönsä syyksi hoitajien keskinäisen kiusanteon? Ainoallakaan ei syynä ollut huonon palkka, työnantajan asenne tai lääkärit – saati potilaat?

 

0
katriinakajannes
Sosialidemokraatit Jyväskylä

Kansannainen, kirjallisuuden dosentti, pitkän linjan tieteentekijä
Lempinimet Kaiju, Kaijukka
Kuva Osmo Hänninen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu