Kuningatar Elisabet ja laajennettu lääketiede

Elisabetia muistaa ja hautajaisiin keskittyy EU, jonka vanhukset kituvat, kuolevat ja haudataan yksinäisyydessä. He ovat ihmisten hylkäämiä mutta yhteiskunnan määräilemiä.

 

Kuningatar Elisabet eli vanhaksi turvautumalla laajennettuun lääketieteeseen, jota koko kuningashovi käyttää. Hän on esimerkki näin saadusta kaikinpuolisesta terveydestä, elämänymmärryksestä ja energisyydestä.

 

Kuningas Charles toimii aktiivisesti laajennetun lääketieteen ja siis ihmisten ja heidän valinnanvapautensa ja terveytensä hyväksi. Hän ei tavoittele alalle yksinoikeutta, vaan asemaa osana lääketiedettä ja terveydenhoitoa.

 

Alalla on professuureja, sairaaloita, klinikoita ja oppilaitoksia kaikkialla maailmassa. Korkean tiedetason Sveitsissä se on terveydenhoidon ja siitä saatavien korvausten osalta samassa asemassa kuin muu lääketiede. Asiasta on erikoislääkärin asiantuntijakirjoitus toimittamassani kirjassa Missä mennään.

 

 

 

Miten laajennetun lääketieteen edustaja toimii?  

 

Laajennettu lääketiede on vanha ja tunnettu alue. Käytännössä se hoitaa ihmistä kokonaisvaltaisesti keskittyen elinvoiman ja terveyden elvyttämiseen. Sen piirissä toimivat lääkärit eivät pilkkaa eivätkä väheksy muuta (lääke)tiedettä. He eivät liioin edusta Suomessa yleistä tapaa leimata ihmisiä ja ryhmiä sairauksien nimityksillä. Nykyisin työttömät tiedetään masentuneiksi, samoin vanhukset, joista puhutaan ja kirjoitetaan pelkästään masentuneina, dementoituneina, karkailevina maanvaivoina. Kohteina, vailla ihmisoikeuksia olevana laumana, jonka olemassaolo on Suomen suurin ongelma.

 

Laajennetun lääketieteen harjoittaja on kaikkein korkeimmin koulutettu lääkäri. Hän on valmistunut lääkäriksi, toiminut yleensä sairaalassa tai terveyskeskuksessa, tullut erikoislääkäriksi ja sitten suorittanut Keski-Euroopassa  vuosien ja usein koko eliniän mittaiset opinnot. Hän on samalla tutkija, sillä ala kehittyy jatkuvasti ja hän seuraa ja uudistaa alaansa.

 

Alan lääkäri parantaa niitäkin, jotka eivät ole saaneet apua mistään muualta. Hän kunnioittaa ja kuuntelee potilasta eikä koskaan asetu tämän yläpuolelle. Hän ei käytä aikaansa eikä potilaan aikaa kehuskelemalla itseään ja moittimalla muita. Hänen määräämänsä lääkkeet eivät aiheuta hoitovirheitä eivätkä kuolemia. Hän on ihmisten palvelija ja auttaja.

 

Voisiko suomalainen kunnioittaessaan kuningatar Elisabetia miettiä asennettaan laajennettuun lääketieteeseen?

 

0
katriinakajannes
Sosialidemokraatit Jyväskylä

Kansannainen, kirjallisuuden dosentti, pitkän linjan tieteentekijä
Lempinimet Kaiju, Kaijukka
Kuva Osmo Hänninen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu