Millaista Suomea rakennamme?

Jokainen sukupolvi on jättänyt Suomen tuleville polville parempana kuin on itse sen saanut. Tärkeitä asioita on hoidettu yhdessä, useita niistä demarien aloitteesta. Yleensä heidän ideoitaan – esimerkiksi peruskoulua – on ensin pilkattu.

 

 

Nyt on meidän vuoro luoda hyvä tulevaisuus. Perusta on kestävä: demarit ovat taas kerran osoittaneet kykynsä rakentavaan yhteistyöhön jokaisen parhaaksi.

 

 

Minä-minä vai me, vastuunkantajat?

 

Olemme jokainen vastuussa siitä, mitä kovat arvot, minä-minä-keskeisyys, maan jakautuminen hyvin- ja pahoinvoiviin, eriarvoistuminen, kilpailullisuus, lasten pahoinvointi, kirjan vieminen lapsilta ja nuorilta, kirjallisuuden minimaaliset koulutunnit, yliopistoissa tapahtunut ja tapahtuva resurssien siirto esimerkiksi taideaineilta, kotimaiselta kirjallisuudelta ja semiotiikalta merkitsevät. Lasten ja nuorten huumeittenkäyttö, nettiriippuvuus, yksinäisyys, väkivaltaisuus ja lisääntyvä sairastaminen ovat meidän jokaisen korjattavissa.

 

 

Jokainen oikea vastuunkantaja tekee kaikkensa lasten, nuorten ja jokaisen suomalaisen hyväksi, ei vain oman eturyhmän parhaaksi.

 

 

 

Kirja, kirjastot ja lukeminen

 

 

Demarinuorten kannanotto sivistyksestä ja ehdotus kulttuurireseptistä terveydenhuoltoon on hyvä merkki. Se noudattaa SDP:llä alusta asti ollutta linjaa.

 

 

SDP on aina tehnyt työtä kirjaston, kirjan ja lukemisen asiassa. Muutenkin maassa on vuosisadasta toiseen taisteltu sodassa ja rauhassa taisteltu muiden arvokkaimpien asioiden ohella suomen kielen, kirjallisuuden ja lasten ja nuorten puolesta.

 

 

Kun Suomesta alettiin tehdä maailman amerikkalaisinta maata ja koulusta kirjatonta, samaan aikaan Euroopan Neuvosto julkaisi vaatimuksen tietokoneettomasta ja kännykättömästä koulusta. Aloite kirjattomasta koulusta ja jokaisen digiorjuudesta ei tullut demareilta. – Tässä esitellään kirjaa ja tietokonetta oppimisessa selvittelevä kokoomateos. Se koostuu tieteellisistä artikkeleista, ja sen ovat kirjoittaneet nimekkäät tieteentekijät ja joka on kahden yliopistodemarin toimittama.

 

 

 

Rauha, kulttuuri ja hyvinvointi

 

Kun kaikkialla keskustellaan rahasta, kultaisesta vasikasta, on onneksi hienoja yleisötapahtumia, joissa keskustellaan rauhasta, hyvinvoinnista ja kulttuurista. Niihin kannattaa osallistua.

Jaana Erkkilä-Hill: Linnut
Jaana Erkkilä-Hill: Linnut

 

Pidetään huolta siitä, että Suomi rakentuu edelleen terveelle pohjalle.

 

 

” Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin.” Mauno Koivisto

 

 

Jokainen saa valita, äänestääkö tasa-arvon, kulttuurin ja kaikinpuolisen hyvinvoinnin puolesta vai niitä vastaan.

katriinakajannes
Sosialidemokraatit Jyväskylä

Kansannainen, kirjallisuuden dosentti, pitkän linjan tieteentekijä
Lempinimet Kaiju, Kaijukka
Kuva Osmo Hänninen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu