Ohisalo ja Arhinmäki, mites vanhusten oikeudet?

Ministeri Maria Ohisalo ja kansanedustaja Paavo Arhinmäki

 

Pirteää vanhustenviikkoa! Kun kovin huolehditte poliisien neuvottelupyyntöä, kieltoja ja käskyjä vastustavista, pyytäisin vanhusten viikolla vastausta muutamiin vanhuksia koskeviin kysymyksiin. Ehkä havahdutte huolehtimaan heistäkin. En ole näet koskaan sattunut huomaamaan, että puolustaisitte yhtä kiihkeästi ”tämän maan rakentajia” kuin poliisin vastustajia, ja eläimiä.

 

  • Puolueistanne kuulee päivittäin, että lapset ja nuoret ovat tärkeimpiä. Oletteko tulleet ajatelleeksi, että ihan jokainen ihminen on yhtä arvokas ja tärkeä iästä riippumatta?
  • Kannatatte intohimoisesti huumeitten vapauttamista, aluksi joidenkin tai jonkin huumeen. Oletteko joskus lukeneet lehteä ja huomanneet viikoittain useita uutisia siitä, että narkomaanit, huumerikolliset ja alkoholistit vaativat vanhuksilta rahaa, soittavat heille kotiin tekeytyen esim. poliisiksi ja vaativat perivät sitä heiltä aiheettomasti, varastavat heiltä rahaa pankkiautomaateilla ja kadulla ja jopa tunkeutuvat heidän kotiinsa ryöstämään? Miten olette toimineet ja aiotte toimia huumeittenkäytön minimoimiseksi?
  • Tiedättekö, että suomalaisista viidennes ja pian neljännes on 65+? Miten otatte huomioon tämän?
  • Montako lehti- ja tv-juttua olette päivittäin nähneet ja lukeneet itsestänne, kilpaurheilusta, nuorista ja työikäisistä ja eläimistä – entä 65+-ikäisistä?
  • Tiedättekö puolueittenne olleen päättämässä, että vanhukset asutetaan kodeissa, jotta he ja heidän perheensä näin säästävät rahaa heitä tärkeämpinä pitämiinne hankkeisiin? Onko teistä oikein, että itsekin sairaat ja raihnaiset esim. 65–90-vuotiaat hoitavat vuosikymmenestä toiseen perheenjäsentään kodeissa orjina ja vankeina, vailla lomaa, vapaapäivää, vapaahetkeä, palkkaa, palkkiota, tukea ja apua?
  • Millä perusteella olette valinneet ne ryhmät, joiden etuja ja oikeuksia olette päättäneet ajaa sinnikkäästi, esim. poliisin käskyjä ja kieltoja vastustavat?
  • Tuleeko teistä joskus koko kansan, kaikenikäisten ja myös kaikkein heikoimpaan asemaan ajettujen ministereitä ja kansanedustajia?
  • Onko Suomessa tietääksenne puolue, jonka pj on valinnut tärkeimmäksi, arvokkaimmaksi ja korkeapalkkaisimmaksi avukseen henkilön, joka on julkisesti kannattanut poliittista väkivaltaa?
  • Mitä ajattelette työttömistä dosentti- ja vanhusorjista? Arvostetteko maan korkeimmin koulutettuja? Miten teitä puhuttelee seuraava: ”Maailma on niiden, jotka ovat opetelleet kusettamisen taidon ja karistaneet vähätkin estot sen käyttämisestä.” Professori Jukka Kemppinen kirjoituksessaan Kolmetoista kuuluisaa kusipäätä.

Oletteko lukeneet Dantea?

  • Miten teiltä on sujunut 65+-asioitten ajo, niinku omasta mielestä? Miten olette vahvistaneet poliisien nauttimaa arvovaltaa ja kunnioitusta, ovathan he tämän ryhmän tärkeitä suojelijoita?

 

Nyt pääsette kehumaan itseänne oikein olan takaa, ehkä ensimmäistä kertaa.

 

Iloisen vanhustenviikon terveisin,

vastauksianne janoten!

 

katriinakajannes

Kansannainen, kirjallisuuden dosentti, pitkän linjan tieteentekijä Lempinimet Kaiju, Kaijukka Kuva Osmo Hänninen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu