Omaishoitaja ja lääketiede

Omaishoitaja toimii vailla palkkaa, arvostusta, lomaa ja vapaahetkeä. Onko hänen tehtävä työtään lisäksi vastoin oikeustajuaan?
/
Suomi arvostaa tieteitä, mutta miksi niiden suhteen mennään usein äärimmäisyydestä toiseen? Yhden totuuden maa ei voi syvemmässä merkityksessä olla tiedemaa, sillä tieteessä on oleellista keskustelu ja jatkuva kriittisyys.
/
Kaikilla esim. Alzheimeriin ja Parkinsonin tautiin ja sen muistisairauteen Suomessa määrättävillä lääkkeillä on vakavia, usein jopa kohtalokkaita sivuvaikutuksia. Niistä löytyy paikkansapitävät tiedot helposti virallisilta alan sivuilta (joita on esim. keskussairaaloiden sivujen yhteydessä).
/
Alzheimerin taudin lääke- ja muulle tutkimukselle keskeisen lääketieteellisen tutkimuksen toinen tekijä haluaa nyt mitätöidä ja poistaa koko tutkimuksensa aineiston. Se näyttää perustuvan väärennöksille ja ohjanneen alaa väärään suuntaan 2000-luvulla.
/
Kannattaisi katsoa muidenkin, vaikkapa psyykkisiin sairauksiin normaalisti määrättävien lääkkeitten (esim. psykoosilääkkeet, unilääkkeet, mielialalääkkeet ja rauhoittavat) sivuvaikutukset.
/
Omaishoitaja joutuu antamaan potilaalleen lääkärin määräämiä lääkkeitä vastoin tietoaan, ymmärrystään ja oikeudentuntoaan.
/
Mutta mitäs näistä, sano …. ?
/
/
Katso artikkeli Sciencestä.
0
katriinakajannes
Sitoutumaton Jyväskylä

Kansannainen, kirjallisuuden dosentti, pitkän linjan tieteentekijä
Lempinimet Kaiju, Kaijukka
Kuva Osmo Hänninen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu