Pestataan SDP korjaamaan peruskoulu, opetusministeriksi Ilkka Kantola

Virkkalan työväenyhdistyksen kunniajäsen Arvid Järnefelt, pasifisti, hengen mies, ylimys ja aatelinen, ei laittanut lapsiaan kouluun eikä kirkkoon. Mutta silloin ei ollut peruskoulua.

 

 

 

Ketkä rakensivat peruskoulun?

 

 

Pestataan SDP korjaamaan peruskoulu, jonka se aikoinaan pilkkahuutojen säestyksellä pystytti ja jolla toiset sitten ylpeilivät.

 

 

 

Ketkä rikkoivat peruskoulun?

 

 

Kokoomus- ja keskustatoimijat, jotka ajoivat kirjan, kirjallisuuden ja tekstintulkinnan ulos oppilaitoksista, yliopistostakin.

 

 

 

Suomen amerikkalaistajat, jotka ostattivat joka lapselle läppärin ja kännykän silloin, kun Euroopan Neuvosto kielsi ne kouluista. Ja jotka ottivat käyttöön eriarvoistavat ja oppimista heikentävät menetelmät.

 

 

 

Ketkä korjaavat peruskoulun ja yliopiston?

 

Demarit toimittivat kirjan, jossa tutkijat ja pedagogit osoittavat, mihin liioiteltu digitalisaatio johtaa. Kirja tehtiin selvällä suomen kielellä toisin kuin samoista asioista oleva Aino Saarisen väitöskirja.

 

 

Demari Jenny Lilja oli perustamassa kotimaisen kirjallisuuden yliopistolinjaa, jota hän puolusti kuin silmäteräänsä. Kun Suomen kirjallisuuden opetuksen ja tutkimuksen vahvistamiseksi ojennettiin Humanistisen tiedekunnan johdolle laaja kansalaisadressi, kaikki pyydetyt olivat kirjoittaneet siihen nimensä. Vaikka juuri kukaan ei uskonut, että Suomen kirjallisuuden opetusta ja tutkimusta ja suomen kielen käyttöä vähennettäisiin. Allekirjoittajiin kuuluivat monien professorien, kirjailijoiden, opettajien, tutkijoiden, toimittajien ja jokamiesten lisäksi myös Paavo Haavikko, Ritva Haavikko, Pirkko Nummi, Lassi Nummi, Maija Lehtonen, Mauri Favén, Heljä Favén ja Urpu Ilasmaa.

 

 

 

 

Pestataan rakennus- ja korjaustyöhön demarit, ja opetusministeriksi humanisti Ilkka Kantola, joka on väitellyt eettisyydestä.

katriinakajannes
Sosialidemokraatit Jyväskylä

Kansannainen, kirjallisuuden dosentti, pitkän linjan tieteentekijä
Lempinimet Kaiju, Kaijukka
Kuva Osmo Hänninen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu