Purra ja Marin: velka. Tiesitkö? Äänestäjä, miten mielestäsi menee?
Purra velan osuus 11,58 %
Marin velan osuus 8,57 %
Purra uutta velkaa 10,1 miljardia
Marin uutta velkaa 6,9 miljardia
Marinin budjetti 2023 80,5 meur
Purran budjetti 87,2 meur
Marin alirahoitti soteen siirtymisen ja jätti rahoittamisen seuraavan hallituksen kontolle.
Pelkästään aiempien velkojen korot lienevät tänä vuonna 3-4 miljardia €. Mahtaako riittää ensi vuonna ?
Edellinen hallitus eli tyypilliseen vihvas. tyyliin- rahaa seinästä ja ääniä rahoittamattomilla lupauksilla.
Ilmoita asiaton viesti
Blogin Marin-hallituksen luvut on ilmeisesti alkuperäisestä syksyn 2022 budjetista. Ajantasaisen budjetin loppusumma on kasvanut 83,4 miljardiin ja velka 10,4 miljardiin.
Toki Orpon hallituksenkin budjettiin tehdään lisäbudjetteja, mutta ne voivat teoriassa olla myös velkaa vähentäviä.
https://budjetti.vm.fi/indox/sisalto.jsp?year=2023&lang=fi&maindoc=/2023/aky/aky.xml&opennode=0:1:5:
Ilmoita asiaton viesti
”Purra uutta velkaa 10,1 miljardia
Marin uutta velkaa 6,9 miljardia”
– Persuministeri on siis demarimpi kuin demari? Olemme hyvissä käsissä!
Ilmoita asiaton viesti
On se meno aivan hirveetä! Marin sentään käytti rahaa pääministerinä ollessaan Suomen kansan köyhille jopa 8 miljardia euroa ja Purra kehtaa antaa vain 9 miljardia euroa. Onko tämä laitaa? Miten käy nyt Suomen köyhien ja työttömien?
Melkoinen faskisti tuo Riikka.
Muuten paljonko Annikka käytti Euroja?
Ilmoita asiaton viesti
Suomen vihersiirtymä-huijaus pitää pysäyttää!
Suomen tavoitteena on hiilineutraalisuus 2035 mennessä, mikä on valheellista utopiaa ja raunioittaa isänmaamme talouden.
Perustelut:
Suomen CO2-päästöt ovat tunnetusti vain tuhannesosa maailman päästöistä, eikä meidän vihersiirtymämme vaikuta ilmastoon yhtään mitään.
Ilmaston lämpeneminen on tunnetusti Suomelle pääosin edullista.
Tanskan nykyiset yli 6000 tuulivoimalaa eivät ole kannattavia ilman valtion massiivista tukirahoitusta.
Viime aikoina monia uusia tuulivoimahankkeita on peruttu silloin, jos tuulivoimayhtiö ja sijoittajat joutuvat itse kantamaan hankkeen riskit ilman valtion tukea.
Maailman energiasta tuotetaan nykyisin 80% fossiileja polttamalla, eikä se tule paljoakaan alenemaan meidän elinaikanamme, vaikka uusiutuvia käyttävien määrä tuleekin merkittävästi kasvamaan.
Tässä syyt:
Hiilivapaaseen energiaan siirtyminen on monimutkainen ja laaja-alainen haaste, joka koostuu useista eri tekijöistä ja esteistä:
1. Infrastruktuurin muutos: Fossiilisia polttoaineita, kuten kivihiiltä ja öljyä, käytetään laajasti energiantuotannossa, teollisuudessa ja liikenteessä. Siirtyminen hiilivapaaseen energiaan vaatii valtavia muutoksia energiantuotantojärjestelmissä ja liikenteen infrastruktuurissa. Tämä edellyttää investointeja, aikaa ja teknistä osaamista.
2. Teknologian kehittyminen: Vaikka uusiutuvat energiamuodot kuten aurinko- ja tuulivoima ovat kehittyneet huomattavasti, niiden tehokkuus ja taloudellisuus voivat edelleen parantua. Lisäksi tarvitaan parempia energian varastointiratkaisuja, jotta voidaan tasoittaa vaihtelevaa uusiutuvan energian tuotantoa.
3. Taloudelliset näkökohdat: Hiilivapaaseen energiaan siirtyminen voi aluksi olla kalliimpaa kuin perinteisten fossiilisten polttoaineiden käyttäminen.
4. Työpaikat ja taloudellinen vaikutus: Fossiilisten polttoaineiden tuotanto ja käyttö ovat monille alueille tärkeitä talouden ja työllisyyden kannalta. Siirtyminen hiilivapaaseen energiaan voi aiheuttaa huolta työpaikkojen menettämisestä näillä aloilla ja vaikuttaa paikallisiin talouksiin.
5. Säätely ja poliittiset päätökset: Energia-alalla on monimutkainen sääntely- ja lainsäädäntöympäristö. Hiilivapaaseen energiaan siirtyminen edellyttää poliittisia päätöksiä ja yhteistyötä eri toimijoiden, kuten yritysten, hallitusten ja kansainvälisten järjestöjen, välillä.
6. Voimakkaat intressiryhmät: Fossiilisten polttoaineiden tuottajilla ja niitä käyttävillä teollisuudenaloilla voi olla voimakas taloudellinen ja poliittinen vaikutusvalta. He saattavat vastustaa siirtymistä hiilivapaaseen energiaan, mikä hidastaa muutosta.
Ilmoita asiaton viesti
Lisääntymään tuo fossiilisten käyttö tulee, kunhan kehittyvät maat saavat tuotannon rattaat rasvattua. Eu sen sijaan menettää kilpailukykynsä täysin maailman markkinoilla nostaessaan alueen kustannukset pilviin.
Ilmoita asiaton viesti
Kommentisi kaltaisia herkkuja on turha tarjoilla tällä alustalla, jossa kurkkusuoranahuutajat ovat vain yhden ideologian valaistuneita ”pyhimyksiä”.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se hevoshommiksis menee mutta ensin tapellaan.
Ilmoita asiaton viesti
Veronmaksajien Keskusliitto ry:n tilastojen mukaan Kataisen hallituksen (2011-2014) nettovelanotto oli 21,4 mrde, Sipilän hallituksen (2015-2018) oli 9,0 mrde eli molempien hallitusten yhteensä 30,4 mrde, kun Marinin hallitus hupuloi 44 mrde.
Joten nykyinen hallitus joutuu budjetoimaan korkojen maksuun pari ylimääräistä miljardia euroa. Väitätkö, että HS:n uutisen 23.8.2023 tiedot olivat virheelliset?!
Ilmoita asiaton viesti