Putin on hyvin, hyvin tyytyväinen Suomen mediaan ja hallitukseen

Keskusta- ja oikeistotahojen omistama media ja oikeistohallitus jakavat Suomea ennen näkemättömällä tavalla kahteen leiriin.

 

 

Päivittäinen demarien, palkansaajien, köyhien ja vanhusten alistaminen ja halventaminen, leimaaminen ja mustaaminen on lahja Putinille. Miksei myös Trumpille ja Orbanille. He kaikki kiittävät Suomen sivistyksen, eheyden ja yhteisvoiman murtajia.

 

 

Vallan kasautuminen ja mediavallan ja -omistuksen kökköytyminen ei ole koskaan ollut hyväksi demokratialle, kulttuurille ja yhteiskunnalle, eikä se ole sitä nytkään.

 

 

Ehkä oikeistolle ja mediamahdille riittää oma ja Putinin tyytyväisyys. Vai onko tilanne kaikkineen niillä ihan tavoitteena?

 

 

”Fascismi käy hyvin kaupassa maailmassa” – Paavo Haavikko 

 

Mediassa tämä näkyy kaikin tavoin. Kulttuurisivut täyttyvät toisenlaisesta aineistosta kuin ennen ja pienenevät kuin pyy maailmanlopun edellä. Kilpailu, kilpaurheilu, hyöty, raha ja muut aiheet, jotka houkuttavat tuijottamaan omaan napaan, täyttävät median.

 

 

Puolitoista miljoonaa eläkeläistä, kasvava vanhusten joukko ja hyvinvoinnin takaajiksi joutuneet palkattomat, alistetut omaishoitajavanhukset heitettiin marginaaliin, pois silmistä ja ajatuksista. Heidät mainitaan vain ongelmana, tuotteistettavina hyväksikäytön kohteina tai muuten vain typerinä, osaamattomina, ahneina ja ilkeinä riesan tuottajina.

 

 

Onneksi on kissat ja koirat

 

Media suuntaa ihmisten mielenkiinnon ja myönteiset tunteet haluamiinsa kohteisiin. Kilpailuun, menestykseen, valitsemiinsa julkkiksiin ja kissoihin ja koiriin.

 

Kuka muuten muistaa, minkä rotuisten koirien kanssa Hitler mieluiten esiintyi kuvissa? Mielenkiintoista kyllä samat rodut nousivat Suomessa Hitlerin palvojien suosioon.

 

 

katriinakajannes
Sitoutumaton Jyväskylä

Kansannainen, kirjallisuuden dosentti, pitkän linjan tieteentekijä
Lempinimet Kaiju, Kaijukka

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu