Risikko, Virkkunen ja OperaatioAnkka – vastine

Muistathan maalauksen, jossa kotka yrittää repiä kirjaa Suomi-neidon käsistä? Se on taas ajankohtainen.

Paula Risikko ja Henna Virkkunen julkaisivat Keskisuomalaisessa lukutaitopäivänä 8.9. mielipiteen Lukutaidon merkitys kasvaa koko ajan.

Tässä vastineeni heille:

Lukutaito ja kokoomus

Paula Risikko ja Henna Virkkunen, unohditte lukutaito-mielipiteestänne (KSML 8.9.) kokoomuksen ja keskustan toiminnan.

Henna Virkkunen ja Markku Andersson ovat yrittäneet karsia Jyväskylän kirjastoverkkoa, eivätkä kokoomus ja keskusta ole päivittäneet kirjastomäärärahoja. Sotien jälkeen kunnat ostivat köyhän maan koulukirjastoihin yhä uusia kirjoja, nyt asia on ulkoistettu toisille tahoille.

Kokoomuksen ja keskustan professori- ja muu väki työskentelee kirjattoman koulun toteutumiseksi. Se, esim. Henna Virkkunen, on vaatinut kännykän ja läppärin joka lapsen käteen, vaikka Euroopan neuvosto suosittelee niiden kieltämistä ainakin pieniltä lapsilta.

Näiden puolueiden toimijat eivät ole lisänneet kirjallisuuden tunteja, joita kouluissamme on Euroopan vähiten. He eivät ole reagoineet kuntalaisaloitteeseeni kirjallisuuslukiosta eivätkä aloitteisiini Kirjakaupunki Jyväskylästä.

Miten porvaripuolueet ovat vaikuttaneet siihen, että kotimaisen kirjallisuuden voimavaroja on yliopistossa jatkuvasti siirretty muihin tarkoituksiin ja esim. Minna Canth jää tuleville opettajille heidän sanojensa mukaan pelkäksi nimeksi? Miksi kulttuurisivut ovat vähentyneet ja urheilusivut lisääntyneet oikeisto- ja keskustarahan omistamissa lehdissä?

Kannatatteko sitä, että kokoomus- ja keskustatahojen kulissientakaista vallankäyttöä koulutusaloilla, tutkimuksessa, apurahojen jaossa, mediassa, kirkossa ja muualla yhteiskunnassa tutkitaan laajasti ja sen vaikutukset julkistetaan?

Olette jättäneet kirjallisuuden ja kulttuurin asiat vapaaehtoistoimijoille, hoitivathan niitä Rooman imperiumissakin kreikkalaiset orjat. Lassi Nummen seura ry edistää kirjakaupunkia. Tervetuloa Jyväskylän Syksyn keskusteluihin! Ahti Ruoppila aloittaa ne 1.10., kansalaisvaikuttamisen ja Miina Sillanpään päivänä.

katriinakajannes

Kansannainen, kirjallisuuden dosentti, pitkän linjan tieteentekijä Lempinimet Kaiju, Kaijukka Kuva Osmo Hänninen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu