Tsarismi vai poliitikkojen rakentama neukkula? Dosentti päättäjille takkia ompelemassa

 • Päättäjät muistavat lapsia ja koulutusta vain vaalien alla. Vanhuksia eivät silloinkaan.
 • Ainoakaan ministeri, muu päättäjä ja virkamies ei ole vastannut minulle, kun olen vuosien varrella ottanut heihin yhteyttä lukutaidon alasajosta ja muista oppilaitosten ja yhteiskunnan polttavista ongelmista, jotka ovat heidän rakentamiaan. Kukaan ei ole erehtynyt luulemaan minua jonkin alan asiantuntijaksi. Olen kouluttanut tulevia opettajia 30 vuoden ajan, mutta kandipäättäjien kenkiäkään en yllä lankkaamaan, niin alhaalla heidän maailmassaan olen.
 • Kuka tahansa poliitikko on kaikkien alojen asiantuntija. 
 • Päättäjä ja virkamies kelpuuttavat todellisen asiantuntijan vain, jos tämä suostuu kissaksi, jolla heidän pöytänsä putsataan. 

Kandipäättäjät hallitsevat, dosentit ovat orjia

 • Päättäjät ovat rakentaneet Suomen, jota kandit hallitsevat ja jossa pitkän linjan tiedemies ja dosentti kelpaa korkeintaan heidän palkattomaksi orjakseen, esiintymisten ja julkaisumahdollisuuksien järjestäjäksi ja miljoonien tykkäysten ja tukikommenttien postaajaksi.
 • Ainoakaan korkeapalkkaisista virkamiehistä ja päättäjistä ei koskaan pidä häntä minkään alan asiantuntijana eikä vuosikymmenten kuluessa kertaakaan pyydä hänen kantaansa, puheenvuoroaan saati pientä kirjoitusta… eikä mieleen tule järjestää hänelle vuosikymmenien raadannasta kertaakaan edes tunnin työpalkkaa. Maksakoon hän itse suuritöiset toimittamansa julkaisut ja järjestämänsä tapahtumat! Sehän on hänelle suuri kunnia kun saa olla itseään niin paljon arvokkaampien orjana.
 • Tyhmyydestä sakotetaan. Vallanhimon puute on tyhmyyttä.

 

Parantavatko yhteiskuntaa poliitikot, entä heidän orjansa? 

 • Orjailu yhteiskunnan kohentamiseksi on ikävä kyllä hyödytöntä. Sinä aikana, jona olen seurannut politiikkaa ja palvellut lukemattomia eri puolueitten poliitikkoja, kaikki tärkeimmät asiat ovat menneet päin prinkkalaa. Esim. yhdenvertaisuus, työelämä, lasten tilanne, oppilaitokset, median tasapuolisuus, terveydenhoito, vanhusten asema, työttömien kohtelu, lukutaito…
 • Kun orja järjestää kuukausia ponnistellen ison yleisötilaisuuden työttömyydestä, nimekkäät poliitikot tulevat sinne syyttämään työttömiä huonosta työnhakutaidosta, passiivisuudesta, kapeasta osaamisesta ja vanhentuneista tiedoista. Onneksi paikalla on myös valkotukkainen vanhus joka kertoo, että ennen työttömiä pidettiin taitamattomien päättäjien ja yhteiskunnallisen vääryyden uhreina.

 

Kyttäämis”kulttuuri”

 • Joissakin puolueissa kytätään ahkerasti – ei omien lupausten täyttymistä vaan muuta. Kyttiä riittää seuraamaan jopa tukijadosentin liikkeitä netissä enemmän kuin päättäjillä riittää aikaa vastata hänen viesteihinsä tapahtumista, joihin arvoisa päättäjä on lupautunut mutta joihin ei ehkä sitten viitsikään tulla. Seuratkaa mieluummin, mikä on osuutenne pahenevan vanhus- ja lapsihelvetin rakentajina.
 • Poliitikon kosto on hirveä. Puolisoni, joka ei koskaan sanonut pahasti eikä lyönyt puhelinta jonkun korvaan, puolusti poliitikkoa, jonka maakuntalehti aiheetta esitti yhä uudestaan huonoimmassa mahdollisessa valossa. Tikun nokkaan nostetun puoluetoverit kohdistivat heti puolisoonikin sen kateuden ja vihan, jota osoittivat syytöntä kohtaan nokikkain vuosia ja netissäkin enemmän kuin kylliksi. He syyttivät ja solvasivat netissä puolisoani hänen ystävällisistä ja paikkansa pitävistä kannanotoistaan. Sitä oli vaikeata seurata sivusta, koska hän oli jo silloin vakavasti sairas. Minulle oli alusta asti päivänselvää, että maakuntalehden ja toverien mustaama poliitikko oli syytön siihen mistä häntä syytettiin. Myöhemmin se kävi kaikille selväksi, mutta loppuiko kadehtijoiden natkutus…
 • Onneksi on tutkijat, professorit ja nuo palkattomat dosentit. Heillä on aikaa ja halua ottaa kantaa, kertoa yleisötilaisuuksissa tutkimustietoja ja tosiasioista kiertelemättä, vanhuksia ja työttömiä alentamatta, itseään, sukuaan ja liehakkojaan kehumatta.
 • Onneksi on kirjailijat, taiteilijat ja tieteentekijät!
katriinakajannes
Sitoutumaton Jyväskylä

Kansannainen, kirjallisuuden dosentti, pitkän linjan tieteentekijä
Lempinimet Kaiju, Kaijukka
Kuva Osmo Hänninen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu