Näkemykseni työelämästä, lakkoilusta ja sosialismistä
Kokoomus ja perussuomalaiset ovat tuoreen (helmikuu 2024) Työelämägallupin mukaan suurimmat työelämäpuolueet. Kokoomuksen kannatus on työelämässä olevien parissa 17 prosenttia, perussuomalaisten 16 prosenttia ja SDP:n 15 prosenttia. Keskusta on neljäs yhdeksällä ja vihreät viides seitsemällä prosentilla.
17 prosenttia vastaajista ei osaa tai halua sanoa kantaansa. Naisista 21 prosenttia ei osaa tai halua kertoa kantaansa.
Perussuomalaisten ja kokoomuksen työelämäkannatus on pysynyt samana kuin se oli edellisessä Verianin mittauksessa syyskuussa 2023. SDP:n kannatus on puolestaan hieman laskenut. Se oli syyskuussa 17 prosenttia.
Kokoomus ja perussuomalaiset ovat pitäneet pintansa työelämässä olevien parissa huolimatta ay-liikkeen ankarista hyökkäyksistä. Ay-liikettä tukeneen SDP:n kannatus on taas hieman laskenut. Tämä toivottavasti rohkaisee hallitusta edistämään työelämäuudistuksia, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.
*****
Mielestäni SAK:n ja sen jäsenliittojen masinoimat laittomat lakot eivät ole nostaneet vasemmistopuolueiden gallupkannatusta, kun mittarina pidetään presidentinvaalien kannatuslukuja.
Demarien lakkoilun tärkeimmäksi syyksi oletan puolueen sääntöjen mukaan: ”Puolue haluaa muun muassa rakentaa sosialismin arvoille rakentuvaa hyvinvointiyhdyskuntaa, jossa kaikilla kansalaisilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet inhimilliseen kasvuun.”
Monet ovat unohtaneet sen, että sosialismi on aate, mikä pyrkii sosialistiseen yhteiskuntajärjestelmään ja lyö korville muun muassa yksityistä yritystoimintaa ja valvoo yksityisen kansalaisen jokapäiväistä elämää.
Tämän pitäisi myös eduskunnan opposition tiedostaa vastustaessaan istuvan hallituksen toimia maamme talouden vakauttamiseksi. Haluan muistuttaa, että edellinen demarijohtoinen hallitus otti neljän vuoden aikana enemmän velkaa kuin Kataisen ja Sipilän hallitukset yhteensä kahdeksan vuoden aikana.
”Puolue (SDP) haluaa muun muassa rakentaa sosialismin arvoille rakentuvaa hyvinvointiyhdyskuntaa, jossa kaikilla kansalaisilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet inhimilliseen kasvuun.”
Tuossa on se ketunhäntä kainalossa: ”Sosialismin arvoille”. Koko keskustelu ”arvoista”o n vain peitetarinaa kun ei voida sanoa suoraan, sattuneesta syystä että sosialismia.
Mitä ovat nuo ”arvot”?
Eikö kysymys ole lopultakin vain siitä että tasapäistetään ihmiset? Että estetään kaikenlainen yksityinen toiminta, vapaus, oma-aloitteisuus ja vapaus tehdä kykyjensä mukaan mitä parhaaksi näkee?
Että kansalaiset ovat vain robotteja vailla omaa tahtoa?
Ilmoita asiaton viesti
”vapaus, oma-aloitteisuus ja vapaus tehdä kykyjensä mukaan mitä parhaaksi näkee?”
Nythän ne tekee mitä parhaaksi näkee, lakkoilee.
Tämän vapauden Riikka Purra on nyt niiltä riistämässä.
Saa nähdä miten käy.
Pitää nyt tunnustaa että minä en ole yksityisen ihmisen toimintavapauden kannalla. Ei pidä olla vapautta tehdä pahaa toiselle, ei pidä saada tappaa kilpakosijaa, ei pidä voida pahoinpidellä puolisoa, eikä ajaa akkaa ja tenavia pihalle pakkaseen. Ei pidä myöskään olla vapautta riistää ja hyväksikäyttää kanssaihmisiä miten itse haluaa, vaikka siihen olisikin haluja ja kykyjä, niinkuin joillakin on.
Niin, en ole myöskään lakkoilun kannalla, olivatpa ne lakot sitten laillisia tai laittomia. Nämä työnantajien ja työntekijöiden riidat tulisi ratkoa yritystalouden läpinäkyvyyden kautta, jollon duunarit näkisivät miten paljon on oikeasti varaa velottaa työstä.
Ilmoita asiaton viesti
Laittomat lakot? Miksi persu ei osaa olla valehtelematta?
Ilmoita asiaton viesti
Ilmaisu ”Laittomat lakot” eivät sanontana ole persujen keksimä, vaan Suomen median käyttämä rehellinen ilmaisu. Revi siitä.
Tarkennettuna: “laittomat POLIITTISET lakot”. -Kake
Ilmoita asiaton viesti
Syvärilä upposi syvälle 😊
Ilmoita asiaton viesti
Jaa.
Ilmoita asiaton viesti
Laittomat lakot
Sanapari mainittu muissakin yhteyksissä.
*
On vähän hassun oloisenen sanapariosoitus. Liekkö jollekulle tullut mieleen ajatella näin.
Lakkohan on jotain rikkovaa, ja rikkovuus vaatii vähän sitä, mitä on rikkoa.
Joskus tämä hämää, kun rikottava ei selkeästi ole erottuakseen, edes kyselyillä.
*
Rikottavana ei aina tarvitse olla laki.
Toisaalta, laki rikottavana tai muutospaineistettuna, tuskin on kovin harvinainen tapahtuma.
Sen ymmärtää, että jossain tilanteissa muuten tavanomaiset, voivat saada aikaan tavallista enemmän fokuspotentiaalin realisoitumista.
Ilmoita asiaton viesti
Et ehkä ymmärrä tai sitten et vain halua ymmärtää, koska viitekehykset näin mielesi pakottaa, mutta kohtalaisen moni ammattiyhdistysliikkeen jäsen on Perussuomalaisten kannattajia. Eli he lakkoilevat omaa politiikkaansa vastaan, ja siinä Perussuomalaisten ydin onkin, se on vähä sitä että tätä ja miten sattuu.
Ilmoita asiaton viesti
Selventämistä on, ja jos perusteellisesti tehdään, montaa asiaa ei voi ottaa siten kuin tapana.
Itselleni uusin juttu tieteenfilosofiaa koskien on se, miten falsifioitavuuskaan välttämättä takaa ihan mitä vain.
Kyseessä kaukaisempi rakentelupointti, mutta aika merkittävä kohta, kun tapana vaatia korrektiutta, ja olla jonkin mallin mukainen.
Uskonnosta nämä lähtee Lännestä, ja myös tieteen tekeminen saanut tartunnan, ja vahvistavan näkemyksen elämisen kuivoitten ottamisesta.
Taustalla vaikuttaa, jos sitä haluaa vinkata.
Kyseessä tosiaa Feuerabendt. Ilmankos tiedettä on tarkastellut oudosti, yli puoli elämää. Sama koskien systeemiä.
Ilmoita asiaton viesti