Opposition muuttuneet pöytätavat

Olen pannut merkille, että viimeisissä TV 1:n A-studiossa ja A-Talkissa, joissa ovat esiintyneet niin hallituksen kuin oppositionkin kansanedustajat, ovat opposition pöytätavat muuttuneet.

Esimerkkeinä viikon takaiset Wille Rydmanin ja Krista Kiurun sekä Jani Mäkelän & Ben Zyskowiczin ja Li Andersson & Tytti Tuppuraisen esiintymiset.

Siinä missä hallituksen edustajat malttoivat rauhassa kuunnella opposition edustajien puheenvuorot, opposition edustajat eivät kyenneet samaan. Erityisesti Kiuru ja ”aina käsi pystyssä” Andersson keskeyttivät usein hallituksen edustajien puheenvuorot omilla välihuudoillaan ja turinoillaan.

TV:n toimittaja ei halunnut/pystynyt hiljentämään aggressiivisia tovereita, jota suuresti ihmettelin. Lisäksi he saivat merkittävästi enemmän puheaikaa kuin hallituksen edustajat. Opposition pöytätavat ovat siis muuttuneet tämän hallituskauden aikana.

Mikä avuksi? Pitäisikö edustajat istuttaa erillisiin äänieristeisiin koppeihin samaan tapaan kuin Jenni Poikeluksen vetämässä ohjelmassa ”Hengaillaan”. Samalla voitaisiin edustajien käyttämä puheaika rajoittaa lähes samanmittaiseksi.

*****

Myös ”Työmarkkinariita” on saanut uusia ulottuvaisuuksia opposition taholta. Kun hallitus yrittää saada valtion talouden tasapainoon – hallitussopimuksen mukaisesti – niin oppositio panee parastaan vastustamalla kaikkia esityksiä. Tämä on sitä ÄLÄmölöä.

Arvostamani sdp:n puheenjohtaja Antti Lindtmanin mielestä Orpon kannattaisi tarttua SAK:n neuvottelutarjoukseen.  Tämä olisi vuorokaudessa sovitettavissa, Lindtman sanoo. (Ksml 17.3.2024).

Muistelen, että pääministeri Orpo yritti vajaa viikko sitten saada SAK:n edustajiakin neuvottelupöytään, mutta tämä ei antipatriooteille passannut.

Auttaisikohan asiaa yhtään se, että SAK & myötäjuoksijat lopettaisivat poliittiset lakot ja käyttäytyisivät kuin aikuiset ihmiset lopettamalla hallituksen esitysten demonisoinnin ja disinformaation.

 

Kauko Tuupainen
Perussuomalaiset Jyväskylä

Ex. reviisori ja kansanedustaja, talousneuvos. Lisätietoja saat, jos persoonani kiinnostaa Googlen WikipediA:sta ja verkkosivultani: www.tuupainen.net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu