Opposition valehtelun pääkohdat

Oppositiosta levitetään jatkuvasti valheellisia ja asenteellisia väittämiä

Viime viikkojen aikana lähinnä vasemmisto, sdp:n johdolla yhdessä ay-liikkeen kanssa, ovat aloittaneet järjestelmällisen valheellisiin ja virheellisiin väitteisiin perustuvan kampanjan, kohdistuen perussuomalaisten ajamiin työmarkkinauudistuksiin.

Esitetään valheellisia väittämiä kuten, että olisimme muka myyneet maahanmuuttokirjauksia vastaan vaaliohjelmamme muut tavoitteet. PS lupasi säilyttää yleissitovuuden ja korostaa ay-liikkeen roolia. Neuvottelut katkesivat kahdesti, mutta PS ei taipunut.

Hallitusneuvottelujen aikana kokoomus esitti ammattiliittojen jäsenten jäsenmaksujen verovähennyksen poistamista. VM:n mukaan menettely kasvattaisi valtion verotuloja 220 miljoonaa euroa. Unohtuiko joiltakin virkamiehiltä ja politiikoilta, että se olisi samansuuruinen verojenkiristys ammattiliittojen palkansaajille? Tämänkin haihatuksen PS:n neuvottelijat torjuivat.

Valitettavasti tiedotusvälineet ovat jatkuvasti levittäneet opposition esittämiä valheellisia väitteitä. Väärät todistukset, kuten sairaussakko, potkulaki, luottamusmiesjärjestelmän romuttaminen ja naisvaltaisten alojen palkankorotusten estäminen ovat esimerkkejä, joilla pyritään kiihottamaan ihmisiä vihaan perussuomalaisia kohtaan.

Perussuomalaisen peräänantamattomuuden vuoksi pieni- ja keskituloisten verotus kevenee, vaikka sdp väittää toista. Ansiosidonnaisen kestoa ei lyhennetä, kuten PS lupasi vaaliohjelmassa. Ansiosidonnaisen päivärahan määrää porrastetaan maltillisesti työttömyyden pitkittyessä työnteon kannattavuuden lisäämiseksi.

Erityishuomio on alle 30-vuotiaissa, huolehditaan riittävistä palveluista ja henkilökohtaisesta kohtaamisesta. Lakisääteistä palvelua kehitetään asiakaslähtöisempään suuntaan.

Työttömyyskassoille annetaan mahdollisuus tarjota asiakkailleen työvoimapalveluita ja niille luodaan siihen taloudellinen kannustin. Palveluiden tuottavuutta parannetaan mm. monituottajamallilla ja tulosohjauksella. Ulosoton suojaosan tilapäinen korotus muutetaan pysyväksi työnteon vastaanottamisen helpottamiseksi.

Perussuomalaisia syytetään jatkuvasti rasisteiksi, kun hallitusohjelmassa suitsitaan talouttamme tuhoavaa sosiaaliturvasurffailua.

Mitä kohtuullista on siinä, että suomalaisten veroilla maksetaan vastikkeetta – maahan muuttaneelle pariskunnalle, jolla on kolmen tai neljä lasta – neljä tuhatta euroa kuukaudessa verottomana käteen? Nykyinen asumisperusteinen sosiaalituki johtaa tällaisiin ylilyönteihin.

Kansalaisuusperusteinen sosiaaliturva kannustaisi nopeampaan kotoutumiseen ja vasta tämän jälkeen kansalaisuuteen. Tätä tavoitetta PS ei vielä näissä hallitusneuvotteluissa saanut toteutettua.

 

Kauko Tuupainen
Perussuomalaiset Jyväskylä

Ex. reviisori ja kansanedustaja, talousneuvos. Lisätietoja saat, jos persoonani kiinnostaa Googlen WikipediA:sta ja verkkosivultani: www.tuupainen.net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu