Tarvitaanko Suomeen patriotismia vaiko sosialismia?
Tarkastelin eduskunnassa olevan kolmen suurimman puolueen sääntöjä ja tein seuraavat havainnot:
KOKOOMUKSEN tarkoituksena on muun muassa Suomen itsenäisyyden turvaaminen ja kansojen välisen ymmärryksen lisääminen kansainvälistä oikeudenmukaisuutta sekä väkivallatonta vuorovaikutusta edistämällä.
PERUSSUOMALAISTEN päämääränä on kristillissosiaaliselta pohjalta koota yhteen ne väestöryhmät, joiden etujen ajamisesta ja tasavertaisesta sosiaalisesta ja taloudellisesta sekä yhteiskunnallisesta asemasta ei ole oikeudenmukaisesti huolehdittu.
SOSIALIDEMOKRAATTINEN puolue haluaa muun muassa rakentaa sosialismin arvoille rakentuvaa hyvinvointiyhteiskuntaa, jossa kaikilla kansalaisilla on yhdenvertaiset mahdollisuudet inhimilliseen kasvuun.
*****
Mielestäni kaikilla suurilla puolueilla on ainakin sääntöjen mukaan erinomaiset tavoitteet. Suurin ero on siinä miten tavoitteisiin päästään.
Kokoomus ja perusuomalaiset toimivat ns. patriotismin tavoitteiden mukaisesti. Isänmaallisuus ja isänmaan rakkaus on paitsi rakkautta myös omistautumista isänmaata kohtaan.
Sosialidemokraatit haluavat edelleenkin rakentaa yhteiskuntaa historiallisen sosialismin aatteisiin ja arvoihin perustuen. Sosialismi on aate, joka pyrkii sosialistiseen yhteiskuntajärjestelmään ja lyö korville muun muassa yksityistä yritystoimintaa ja valvoo yksityisen kansalaisen jokapäiväistä elämää.
Olen vakuuttunut, etteivät suomalaiset kannata Kiinan, Pohjois-Korean tai Venäjän kaltaista elämää.
Siihen sosialismi on johtanut eräissä maissa. Siksikin nostin asian agendalle.
Ilmoita asiaton viesti
Ei se SDP mihinkään kommunismiin pyri.
Ilmoita asiaton viesti
Vaan sosialismiin.
Helstamolta voisi kysyä onko ammattimiehen edunvalvonta onnistunut paremmin Pinochetin oikeistolaisessa Chilessä kuin Allenden sosialistisessa Chilessä. Suoraa vertailua ei voi tehdä mutta muiden esimerkkien nojalla on kai aika selvä tuo vastaus.
Entäpä Argentiina ja Kanada, kummassa menee ammattimiehellä paremmin? Maat ovat olleet ihan samalla tasolla mutta toisessa on vallinnut sosialistinen peronismi ja toinen on ollut enempikin oikeistolainen.
Väittäisin että maassa missä mätämunat pystyy erottamaan ja missä palkkaus maksettaisiin kykyjen mukaan eikä taulukkojen mukaan pätevän ammattimiehen ansiot olisivat paremmat ilman sosialistista ajattelua ja syndikalistista ammattiyhdistysliikettä.
Ilmoita asiaton viesti
Vaan sosialismiin.
———————
Demarit eivät pyri kansallistamaan yhtään mitään. Jos toisin väität niin todista se?
Ilmoita asiaton viesti
Parhaimman sosialidemokraattisen teoreetikon (ruotsalainen) mielestä Pohjoismaissa pitää menetellä siten että omistus näennäisesti säilyy omistajalla mutta omistamiselta viedään sisältö eli oikeus päättää omaisuuden käytöstä.
Tämä suunnanmuutos tapahtui jo 1970-luvulla, samaan aikaan kun puuhattiin peruskoulua. Siinä yhteydessä minä sen luinkin. Lähempi selostus löytyy sen aikaisista kirjoituksistani.
M.O.T:
Ilmoita asiaton viesti
Kaikki puolueet ovat sosialidemokraattisia.
Paljonko Suomessa on sosialisoitu viimeisen 60 vuoden aikana?
Ruotsissa talous on toiminut Suomea paremmin, ja sossut ovat lähes koko ajan olleet vallassa. Ruotsissakaan ei ole sosialisoitu.
”Patriotism is the virtue of the vicious”.
-Oscar Wilde
Ilmoita asiaton viesti
Suomi on pikkuhiljaa sosialisoitu kuin sammakko kuumassa vedessä. Jossain vaiheessa tuli seinä vastaan eli tänä vuonna. Yhteiskunnan rahaa on totuttu vaatimaan ihan kaikkeen. Kun ei ole rahaa niin ei ole rahaa, vaikka on kuinka rikkaan talon poika. Suomi on kuvitellut olevansa rikas, kun Ruotsi on todellisuudessa rikas.
Suomen talouden kehitys – lue kehittymättömyys – vuoden 2008 jälkeen kertoo totuuden. Meidän talous kutistuu todellisuudessa, kun muualla kasvaa. Silti meiltä kupataan rahaa EU:n erikoisjuttuihin kuten koronakompensointiin, vaikka me todella menetimme siinä kuin esimerkiksi Italia.
Kun valtion rahan käyttö on sementoitu lakien kautta, niin tarvittaisiin todellisuudessa oikeistolainen vastavallankumous. Siihen nykyhallitus ei pystynyt, vaan entinen meno jatkuu uusien virheiden muodossa. Esimerkiksi neljän miljardin investointi tunnin junaan Turku – Helsinki. Haisee ihan vanhalta siltarumpupolitiikalta. Mistä kaupungista se Orpo olikaan kotoisin?
Kun tämä hallituskausi päättyy vasemmiston voittoon, niin valtion lainan otto menee vielä hullummaksi, koska mitään leikkauksia ei oikeasti pystytä tekemään. Kukaan puolue ei tule voittamaan vaaleja tunnuslauseella, että vaadimme vielä enemmän leikkauksia.
Ilmoita asiaton viesti
Eräs pitkäaikainen kansanedustaja luonnehti asiaa:
KOMMUNISMI = kaikille tarpeiden mukaan ja jokainen kykynsä mukaan. Tästä esimerkkinä on perhe.
SOSIALISMI= esimerkkinä on lähikirjasto johon hankitaan kirjoja jotta jokaisen ei tarvitse ostaa kotiinsa vastaavaa kasaa
MARKKINATALOUS = kapitalismia on esim. K-Kauppa johon kauppias ostaa tavaroita laittaen niitä myyntiin. Hän ottaa aina riskin jos arvioi väärin ja tavarat vanhentuvat niin hän maksaa kaiken. On ihmeellistä että missään ei säädellä että mitä tuotetta pitää kaupassa olla mutta niin vain löytyy esim. karhunlihaa hintaan 33€/210g.
En tiedä onko tuossa kovinkaan järkeä mutta aika hauska se on. Ihmiset eivät tajua aina että elämme koko ajan keskellä erilaisia yhteisöjä.
Ilmoita asiaton viesti
Markkinatalous pitää korvata neuvostoilla joissa päätetään kussakin lähiössä erikseen mikä määrä ja mihin aikaan tarvitaan mitäkin kulutustuotetta. Leipäviljojen osalta päätetään lajikekohtaisesti tarvittavat määrät. Toimii, senhän osoitti jo Neuvostoliiton menestys tällä saralla.
Ilmoita asiaton viesti
Perussuomalaisten ohjelmallinen kristillissosiaalinen pelottaa.
Oikeistolaiset puolueet eri puolilla maailmaa ovat valtaan päästyään pakottaneet yhteiskuntaa uskonnolliseen pakkopaitaan niin kristinuskon, islamin, juutalaisuuden kuin hindulaisuuden piirissä. Tämän olemme havainneet kristillisestä Venäjästä, Unkarista ja Puolasta, juutalaisesta Israelista ja hindulaisesta Intiasta, näin myös ennen sekulaarissa islamilaisessa Turkissa. Kaikissa se on merkinnyt ihmisoikeuksien, miesten ja naisten tasa-arvon ja sananvapauden rajoittamisia. Perustuslakeihinsa ne ovat ottaneet viittauksen uskontoonsa valtion arvona ja uskontoa käytetään politiikan välineenä.
Islamilaisissa valtioissa shariaan on muuttumaton islamin jumalan laki. Vanhoillisen uskonnon vuoksi ihmisoikeudet, miehen ja naisen tasa-arvo ja sananvapaus eivät voi toteutua eikä demokratiaa tarvita. Tuon näemme kaikissa islamilaisissa valtioissa.
Perussuomalaiset tekivät vuonna 2014 lakialoitteen, jolla uskonnon roolia kouluissa olisi vahvistettu. Aloitteen mukaan tarkoituksena oli kristillisen identiteetin vahvistaminen yhteiskunnassamme. Jäljet pelottavat.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä tekemistä Venäjällä on sosialismin kanssa? Vai pidätkö sitä kansallissosialistisena maana?
Ilmoita asiaton viesti
Isänmaallisuus ja isänmaan rakkaus on paitsi rakkautta myös omistautumista isänmaata kohtaan.
———————————-
Isänmaallisuus on vain patriotismia. Rakkaus on aina universaalia.
Ilmoita asiaton viesti
Makkonen rakastaa kaikkia kansoja yhtä paljon. Se on hienoa. Toivottavasti rakastavat meitä takaisin, muuten ollaan kusessa.
Ilmoita asiaton viesti
Makkonen rakastaa kaikkia kansoja yhtä paljon
————————
Arvotan yksilöitä heidän moraalinsa mukaan riippumatta heidän kansallisuudestaan.
Ilmoita asiaton viesti
”PERUSSUOMALAISTEN päämääränä on kristillissosiaaliselta pohjalta koota yhteen ne väestöryhmät, joiden etujen ajamisesta ja tasavertaisesta sosiaalisesta ja taloudellisesta sekä yhteiskunnallisesta asemasta ei ole oikeudenmukaisesti huolehdittu.”
Olipas varsin ylevää soopaa, mitä on oikeudenmukaisuus ja kuinka nykyinen hallitus sitä toteuttaa?
”ne väestöryhmät”, niin mitkä väestöryhmät, kun nähtävästi eivät Perussuomalaiset aja edes tavallisen duunarin asiaa…
Ja tosi pahaenteinen on lauseke ”kristillissosiaalinen”, joka tuntuu kyllä kuin ”kaitselmuksen tavoin” viittaavan kansallissosialistiseen ”arvopohjaan.”
Julistukset eivät tarkoita yhtään mitään Kauko
Ilmoita asiaton viesti
Millä tavalla Perussuomalaisten patriotismi eroaa Kiinan, Pohjois-Korean tai Venäjän patriotismista?
Ilmoita asiaton viesti
Otsikkoon lyhyt vastaus: kumpaakaan ei tarvita.
Persujen patriotismi on halua käpertyä rajojen sisään ja sulkea rajat muilta.
Ilmoita asiaton viesti
”Suomi ensin”-liikkeen, ja mm. Trumpin tyyliin.
– Bush-nuorempi totesi aikoinaan, että ateisti ei voi olla patriootti, eikä siten ole oikein ihminenkään…(!?!).
Nykyään mm. on saanut tunnustusta maalauksistaan Afganistanin.ja Irakin sodan sotasankareista,
Ilmoita asiaton viesti
Sotaveteraani isäni ei voinut sietää patriotismia sen ollessa yksi suurimmista sotia aiheuttavista ideologeista. Isänmaallinen mies hän oli, mutta inhosi kansalliskiihkoilua ja ryssä nimitystä perheessääme ei koskaan käytetty, kommunismia vastusti, tannerialinen demari oli.
Ilmoita asiaton viesti
Isänmaallisuus ei ole pois sulkevaa, samoin kuin käsite ”suomalainen” ei katso syntyperää.
Ilmoita asiaton viesti
Patriotismin ja nationalismin välillä on vissi ero.
Patriootti laulaa ”on maamme köyhä siksi jää”
Nationalisti laulaa ”Deutschland, Deutschland über alles”
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoittaja on täysin kuutamolla. Sosialidemokratia ja sosialismi ovat kaksi eri asiaa. Suomen kommunistiset puolueet ja jossain määrin Vasemmistoliitto kannattavat sosialismia, SDP puolestaan sosialidemokratiaa. Sosialidemokratia ei pyri valtiokapitalistisen järjestelmän muuttamiseen, toisin kuin sosialismi. Siinä keskeinen ero.
Ilmoita asiaton viesti
Jos SDP ja sosialismi ovat kaksi eri asiaa, niin miksi puolueen sääntöjen 1 §:n 2. momentissa on edelleenkin maininta ”sosialismin arvoista”?
Osallistuin nuoruusvuosinani – äänioikeutettuna – kahdeksaan SDP:n puoluekokoukseen ja pari-kolme kertaa kokousten sääntövaliokunnan työskentelyyn. Tuolloin demarinuoret ja puolueen vasemmistosiipi halusivat säilyttää sosialismin puolueen säännöissä.
Toistan: Jos puolue ja sosialismi ovat kaksi eri asia, niin miksi puolue pyrkii edelleenkin – sääntöjensä mukaisesti – sosialismina arvoilla rakentamiseen. Eikö olisi jo aika siirtyä 2020-luvun politiikkaan?
Mitä Vasemmistoliittoon tulee, niin heidän säännöissä ei puhuta sanaakaan sosialismista, kuten alla oleva ote sääntöjen 2. pykälästä kertoo:
”Vasemmistoliitto on yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden ja kestävän kehityksen puolesta toimiva puolue. Puolue edistää demokraattista kansalaisuutta, ihmisten tasavertaista ja taloudellisesti turvattua mahdollisuutta itsensä kehittämiseen, vaikuttamiseen ja täyteen elämään. Puolue on avoin kaikille vapaata, demokraattista, suvaitsevaa ja väkivallatonta yhteiskuntaa kannattaville henkilöille, jotka hyväksyvät puolueen säännöt.”
Ilmoita asiaton viesti
”Osallistuin nuoruusvuosinani… Eikö olisi jo aika siirtyä 2020-luvun politiikkaan?”
Sinulle ilmeisesti olisi.
Ilmoita asiaton viesti
”Olen vakuuttunut, etteivät suomalaiset kannata Kiinan, Pohjois-Korean tai Venäjän kaltaista elämää.”
Nyky-Suomessa kannatetaan sellaista elämää, jossa sukupuolen voi vaihtaa kerran vuodessa, valtio elää syömävelalla, isoista asioista kuten Natosta ei äänestetä ja vieraan vallan sotajoukot ovat maassa. Hyvin on Perussuomalaisetkin asiat hoitaneet, onneksi olkoon.
Ilmoita asiaton viesti
Onko sinulla tarve valehdella? Sellaiseen on apua saatavilla.
Ilmoita asiaton viesti
Tuolta kristillissosiaaliselta pohjalta tuli mieleeni vain Raamatun sananlaskut 14:14. Siitä Kaukolle muistutukseksi sanat:
”Luopio saa ravintonsa omalta tieltään, hyvä ihminen omaltaan.”
Et taida tuntea enää entisen puolueesi toimintaa ja tavoitteita!
Ilmoita asiaton viesti
“Faber est suae quisque fortunae” pätee myös minuun.
Tunnenpa hyvinkin. Siksi nostin asian agendalle eli sosialismi tavoitteena ei ole tätä päivää.
Mitä toimintaan tulee, niin kyllä ”mannekiini” Marinin hallitus osoitti selkeästi finanssipolitiikan puutteet puolueen johdossa: ”Kun halvalla saa, niin otetaan vaan – kyllä seuraava hallitus viulut maksaa.”
Ilmoita asiaton viesti