Suomi on rikki

Suomi on rikki.

Mikä ihmeen ”Suomi”?

Suomi ry on perinneyhdistys. Muistellaan Snellmaneja ja juhlitaan hävittyjä sotia. Kukitetaan muistomerkkejä, jaellaan mitaleita ja ojennellaan paraateissa. Yltiöisänmaan kansallinen idea on perisuomalaisuus ja kansallismielisyys.

Toiminimi Suomessa puhe kansallisesta ideasta ja supisuomalaisuudesta on romanttista hörhöilyä. Äänestellään ja hallinnoidaan. Tällä niemellä ei asu kansa eikä kansakunta vaan väestöä ja asujaimistoa, ihmisainesta. Tmi Suomi on globaalin kapitalismin saalistus- ja markkina-aluetta.

Niin sanottu Suomi on tasavalta, jossa valta ei ole tasan. Yhteiskunta ei ole yksi eikä yhteinen. Eri väestöryhmille on eri yhteiskunnat, yhteiskuntien riekaleet, näennäisyhteiskunnat. Kansallista yhtenäisyyttä ei ole, kansallista heräämistä ei tule. Suomi sivilisaatioprojektina on vain utopiaa.

[…] meillä ei ole yhteiskuntaa. Eri sosiaaliset kerrostumat ovat yhteydessä toisiinsa vain ulkoisesti, etsimättä yhteistä kohtaloa”, kirjoittaa Vladimir Jermakov (Tolstoin varjo. Ahdistuksen ja toivon esseet. 2016). ”Kadotettuaan yhteisen tarkoituksen kansa alkoi jakautua erillisiksi ihmisiksi, ja ihmiset alkoivat hajaantua eri suuntiin.”

Ei ole mitään yhteiskuntaa”, sanoi Margaret Thatcher haastattelussa syksyllä 1987.

Nationalismista kehitettiin kansalaisuskonto 1800-luvun suuriruhtinaskunnassa. Sisäsiistit kutsuivat sitä patrioottisuudeksi, ja nyt se on myös etnonationalistista kansallismielisyyttä.

Kansallisvaltion legitimiteetti horjuu ja sen suvereniteetista on vain rippeet jäljellä – jos täyttä itsenäisyyttä koskaan olikaan. Valtion olemassaolo vaatii kansalaisten uskoa valtioon. Ja ”mehän” haluamme uskoa ”meidän” toiminimeemme, kuin rahaan ja jumalaan.

kaukotuovinen

Eläkeläisukko, vaari, joka kaipaa Kallaveden saareen. Poliittista menneisyyttä on, tulevaisuutta ei, mutta äijä roikkuu edelleen kuonavahvuudessa. Kaksi mainosta kirjasistani: <a href="https://drive.google.com/file/d/17i7p89zo2H4q_SIBqOZEzJt_s526rMiR/view" title="https://drive.google.com/file/d/17i7p89zo2H4q_SIBqOZEzJt_s526rMiR/view">https://drive.google.com/file/d/17i7p89zo2H4q_SIBq...</a> <a href="https://drive.google.com/file/d/1vUlFy_cBdOnKF0twqVhcjYoqEi33A4x-/view?usp=sharing" title="https://drive.google.com/file/d/1vUlFy_cBdOnKF0twqVhcjYoqEi33A4x-/view?usp=sharing">https://drive.google.com/file/d/1vUlFy_cBdOnKF0twq...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu