Äänestysprosentin nostaminen on yksinkertaista jos niin halutaan

Media ja poliitikot valittavat alhaisia äänestysprosentteja. Media on vaikuttanut lähinnä vaali-innostuksen laimenemiseen, mutta poliitikot voivat halutessaan nostaa kiinnostusta äänestämiseen.

Kulunut kevät osoitti selvästi, mitä kiinnostuksen lisääminen vaatii. Vaalien siirto ja ehdokasasettelun jatkoaika herättivät niin ehdokasvärvärit kuin ehdokkuuteen valmiit kansalaiset  toimimaan. Ja tulosta tuli, ehdokkaita löytyi pilvin pimein kun nähtiin mikä muilla puolueilla on tilanne.

En tarkoita, että vaalien siirtämisestä tehtäisiin tapa, mutta tuloslaskentaa voitaisiin muuttaa. Ennakkoäänten tulokset pitäisi laskea valmiiksi ja julkistaa jo vaalipäivän aamuna. Olisihan se kumma, jos kiinnostus äänestämiseen vaalipäivänä ei heräisi kun nähtäisiin että vaalivoitto on taas menossa ihan väärälle taholle. Johdossa olevien kannattajat puolestaan haluaisivat säilyttää tilanteen.

Urheilussa kerrotaan väliaikoja, jotka kannustavat urheilijaa tekemään parhaansa. Miksi näin ei voitaisi tehdä myös politiikassa?  Nyt lakimuutoksia kehiin te, jotka olette aidosti huolissanne vaaleihin osallistumisen vähyydestä.

 

https://www.kaleva.fi/essee-meidan-politiikkanorttien-pitaisi-keksia-ite/3711794?utm_campaign=kaleva.fi&utm_source=Kaleva&utm_medium=RSS

+1
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu