Asiantuntijoihin tukeutuvaan hallitukseen luotetaan – kokoomus äänesti tyhjää

Varsinkin Sanna Marinin (sdp) pääministerikaudella hallitusta on opposition taholta arvosteltu muun muassa asiantuntijoiden pillin mukaan tanssimisesta. Luottamuslauseäänestyksessä luvuin 105-44 tuen saanut hallitus saa kuitenkin jatkaa, eikä kukaan hallituksen kaatumista äänestyksessä odottanutkaan. Merkittävintä on huomata, että kokoomus äänesti tyhjää osoittaen näin hallitukselle armollisuuttaan kesätauolle lähtöön valmistautuessaan.

Juha Sipilän (kesk) hallitus tuli tunnetuksi siitä, että asiantuntijoita nimiteltiin ”kaiken maailman dosenteiksi” eikä heidän sanomisilleen paljon painoa annettu. Niinpä se jätti jälkeensä monia korjattavia asioita, joten Antti Rinteen (sdp) aloittamalla ja Marinin jatkamalla pääministerikaudella se on joutunut toimimaan kaiken koronakohinan keskellä myös edellisen hallituksen päätösten keskossairaalana.

Oikeus varhaiskasvatukseen päiväkodeissa kaikille lapsille riippumatta vanhempien tilanteesta on palautettu. Työttömien aktiivimalliin sisältynyt täysin järjestön minimipäivärahojen leikkaamismahdollisuus on poistettu. Nyt on meneillään täysin sudeksi osoittautuneen taksilain korjaaminen. Siinä muutama ehkä eniten kansalaisia puhuttaneista ja kiusanneista edellisen hallituksen päätöksistä.

Miksi asiantuntijoita ei edellä olevissa asioissa kuunneltu? Jokaisen pitäisi ymmärtää, että jos työttömien lapset jäävät ilman varhaiskasvatuksen opetuksia, he ovat jo ennen peruskoulua väliinputoajia. Aktiivimallin päivärahaleikkauksella pystyttiin kyllä kiusaamaan työttömiä, mitään muuta sillä ei käytännössä saavutettu. Taksilain aiheuttama villin lännen meininki näyttää jäävän lyhytaikaiseksi, ainakin jos esityksen mukaiset korjaukset toteutuvat.

Opetus on, että vaikka poliittisilla päätöksentekijöillä on valta ja vastuu, niin asiantuntija-arvioita päätösten seurauksista pitäisi myös kuunnella eikä vain muodon vuoksi olla paikalla. Hallitusaseman käyttäminen ideologisena käsikassarana joidenkin tiettyjen väestöryhmien kurittamiseen on raukkamaista. Sama koskee myös etujen jakamista omille tukijoille ja taustaryhmille.

Hyvää kesää kaikille päättäjille, oletan että kaikki ovat taas syksyllä vähän tummempia puolueesta riippumatta.

https://www.verkkouutiset.fi/hallitukselle-luottamus-aanin-105-44/#eeb8ac39

+5
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu