Hallituksen koronatoimilla kansan vahva tuki

Maaseudun tulevaisuuden teettämässä kyselyssä Sanna Marinin (sd) hallitus saa kansalaisilta vahvan tuen koronavirusepidemian hoitamisessa. Tuki on kriisin jatkuessa vain vahvistunut ollen huhtikuussa 73 prosenttia maaliskuun 66 sijasta.

Kehityssuuntaa voi pitää jopa hieman yllättävänä, kun ottaa huomioon sen kovaäänisen kampanjan jota hallitusta vastaan on asiassa opposition taholta käyty. Kyse lienee eräänlaisesta rekyyli-ilmiöstä, jossa entistä useampi on ymmärtänyt miten vaikeasta asiasta oikeasti on kysymys.

Ei ole yllätys, että Rkp:tä lukuun ottamatta kaikkien hallituspuolueiden kannattajista yli 80 prosenttia hyväksyy hallituksen toimet, kärjessä vasemmisopuolueet ja vihreät, eikä keskustakaan ole kaukana.  Oppositiosta myös kristillisdemokraatit ovat 80-prosenttisesti hallituksen takana.

Kun on kyse ihmisten suojaamisesta on näiden puolueiden kannattajien osuuksille luonnollinen selitys. Kokoomuslaisetkin hyväksyvät hallituksen toimet 73-prosentin osuudella mitä voi pitää merkittävänä. Lopulta hallituksen linjaa liian tiukkana pitävien liike-elämän tahojen vaikutus ei puolueen kannattajien mielipiteeseen ole kovin suuri.

Perussuomalaisistakin 42 prosenttia tukee hallitusta, vaikka puoluejohto ja varsinkin eduskuntaryhmä on pitänyt yllä kauniisti sanottuna kovaäänistä arvostelukampanjaa. Kuitenkin joka toinen perussuomalainen vastustaa hallitusta, joten puolueen kannan määritellyt johto säilyttää kasvonsa kohtuullisesti mutta ei hyvin.

Uutisessa ei kerrota, että perustuuko kyselyyn osallistuneiden puoluekanta edellisiin eduskuntavaaleihin vai tämän hetken mielipiteeseen. Jos vastaukset perustuvat eduskuntavaalikäyttäytymiseen, prosentit muuttuisivat jonkin verran lähinnä sdp:n nousun ja vihreiden ja perussuomalaisten kannatuksen laskun vuoksi.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.1081681

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu