Hallitus kolmessa viikossa tai sitten ei

Hallitus saadaan syntymään kolmessa viikossa, jos kaikki mukaan lähtevät osapuolet suhtautuvat neuvotteluihin asiallisesti. Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä että ketkä ovat mukana, joten puolueita ei tarvitse nimetä eikä niiden suhtautumista alkaa arvioimaan.

Neuvotteluihin kuluva aikaa kertoo kuitenkin tavan tallaajalle sen, että kuinka tosissaan mukana olevat puolueet ovat. Jos jollakin puolueella on tarpeen pelata poliittisia pelejä ja viestittää  kannattajilleen siitä kuinka kovasti heidän puolestaan neuvotteluissa väännetään, niin aikaa kuluu. Muuttuvassa maailmassa olennainen on kuitenkin tärkeintä.

Medioissa esillä olleissa vaihtoehdoissa on kokeneita hallituksenrakentajia, kuin myös kokemattomampia eduskunnan uudistumisen vuoksi tuoreempia ryhmiä. Niille neuvottelut ovat eräänlainen tulikaste jossa niiden tulee ymmärtää se, että jonkun yksittäisen kylätien parannustyö ei kuulu olla mainintana hallitusohjelmassa.

Hallitusneuvotteluiden edistymistä on yksityiskohtien osalta perinteisesti leimannut tietynlainen radiohiljaisuus. Nähtäväksi jää, että tuleeko tällä kertaa mukaan enemmän julkisuutta ja  karnevaalimeininkiä. Toivottavasti ei ainakaan niin paljoa, että se viivyttäisi hallituksen syntymisen kohtuuttoman pitkälle. On siellä tekijöitä odottavia hommia jonottamassa.

kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu