Hallitusta kaadetaan joka syksy?

Eduskuntavaalien jälkeen syntyneen Antti Rinteen (sd) hallituksen piti kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan kaatua viimeistään syksyllä. Kampanja tuotti pääministerin vaihtumisen ja muutaman pienen muutoksen, mutta puolueet eivät vaihtuneet. Ei myöskään hallitusohjelma.

Nyt koronakriisin keskellä Orpo on taas kaatamassa hallitusta. Ja kuinka ollakaan, taas syksyllä. Aika näyttää miten tällä kertaa käy. Tämän päivän tilanteella nähtynä mitään sellaista suurta poliittista asiaa ei ole näköpiirissä joka hallituksen kaataisi.

Orpo on puolueineen toki vaatinut uutta hallitusohjelmaa, mutta jokainen vähänkin maalaisjärkeä omaava ymmärtää että tällaisen virushässäkän ollessa päällä ei jää aikaa uuden ohjelman rakentamiseen. Muutoksia nykyiseen ohjelmaan tulee aikanaan, kuten valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk) on jo julkisesti todennut.

Mahdollisilla syillä jotka kaataisivat hallituksen voi aina spekuloida. On selvää, että vääntöä tullaan käymään koska puolueilla on erilaisia painopistealueita. Mutta mikä asia olisi hallituksen kaatamisen arvoinen onkin jo toinen juttu, koska kokoomuksen tavoitteet ovat hyvin tiedossa ja se olisi todennäköisesti seuraava hallituskumppani.

Lopulta Orpo on kuitenkin oikeassa. Viimeistään vaalikauden lopussa hallitus eroaa. Se ei kuitenkaan näillä näkymin osu minkään vuoden syksyyn.

https://www.verkkouutiset.fi/petteri-orpo-hallituksen-kohtalo-katkolla-syksylla/#eeb8ac39

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu