Helsinki rakentaa – ihmiset muuttavat pois

Helsingin väkiluku laski vuoden ensimmäisellä puoliskolla 1400 hengellä. Kaupungista muutti muualle 3300 henkeä enemmän kuin sinne muutettiin. Silti kaupungissa rakennetaan, esimerkiksi yksi metsäalue joita on rajallisesti, saa väistyä uuden jääurheilukeskuksen tieltä. Luonnosta pitäviä ihmisiä pakenee muualle Suomeen.

Helsinki on tunnettu vihreän politiikan pesäpaikkana. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että keskustan ratikoissa matkustavat cityvihreät ajavat maaseudun suojelemista suurelta osin sellaiseen tilaan että siellä eivät ihmiset voi ansaita elantoaan. Kaupungit täytettäisiin korkeilla kerrostaloilla. Se on juuri sitä mustavalkosta luontoajattelua, josta Sodankylän valtuuston puheenjohtajaksi valittu Riikka Karppinen (vihr) puoluettaan kritisoi.

Oikeita luonnonystäviä ovat ne, jotka jättävät koko kivikylän saadakseen asua luonnonläheisessä ympäristössä. Jopa tänne nuuskakairaan on lähiaikoina muutettu, itsekin tunnen ja tiedän muutaman aivan syntyperäisen helsinkiläisen tehneen tämän ratkaisun. Lisäksi yksi sukulaisperhe muutti muutamien vuosien kivierämaavaelluksen jälkeen takaisin kun tilaisuus tuli.

Kaikki halukkaat eivät ole vielä voineet tuollaista ratkaisua tehdä. Etätyön yleistyminen ja tiettyjen ammattialojen työpaikkojen aukeaminen muualla maassa on kuitenkin saanut monet toteuttamaan haaveensa. Psykologista bussinkuljettajaan on väkeä tullut. Heille olisi ollut työtä Helsingissäkin, mutta muuttopäätöksessä painoivat muut asiat.

 

https://yle.fi/uutiset/3-12080946?fbclid=IwAR3BpADU9KnBo0guDtX2FlRNtp4NeetocqeKQYYxYX4WmFXcZoa5yZ95yh0&utm_campaign=ylerovaniemi&utm_medium=social&utm_source=facebook

+4
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu