Kanadalainen ihmiskoe

Pienimuotoinen, viidellekymmenelle asunnottomalle tehty rahanjakokoe tuotti Kanadassa paremman tuloksen kuin osattiin odottaa. Noin 5000 euron vastikkeeton raha nosti ihmisiä pois asunnottomuuden kurimuksesta ja paransi elämänlaatua muutamien perustaessa jopa yrityksen.

Hyväntekeväisyysjärjestö Foundations for Social Changen ja British Columbian yliopiston yhteisenä hankkeena tehdyn tutkimuksen henkilöitä seurattiin 1-1,5 vuotta ja verrokkityhmänä olivat ne, jotka eivät kyseistä rahaa saaneet.

Kokeen tuloksena todettiin säästetyn veronmaksajien rahaa. Tuossa tapauksessa voidaan syystä todeta, että nuukailu ei kannata kun asunnottomista on kysymys. Samaan hengenvetoon pitää myös todeta, että avun on kohdistuttava sellaisiin henkilöihin joilla on resurssit nousta omin avuin sen jälkeen kun apu on saatu. Tuossa tapauksessa asunnottomuus oli kestänyt keskimäärin kuusi kuukautta, joten yhteiskunnasta vieraantumisesta ei ollut tullut vielä elämäntapa.

Suomalaisten päättäjien hallintomentaliteettiin moinen rahanjako ei sovi, eikä ole tietoa siitä että saako menettely Kanadassakaan päättäjien siunausta. Hyväntekeväisyysjärjestöjen rahanjaolle eivät päättäjät voi periaatteessa kuitenkaan mitään. Ei kyllä heru hallinnolle pisteitäkään asunnottomuuden hoitamisesta.

Suomessa hyväntekeväisyysjärjestöjen yömajat ja leipäjonot ovat tulleet hyväksytyiksi auttamismuodoiksi. Vuosia ja vuosikymmeniä asunnottomana olleiden saaminen takaisin normaaliin elämään ei ole yksinkertaista, eikä varmaan kaikkien kohdalla edes mahdollista. Tärkeintä olisikin pitää huoli siitä, että vaikeuksien eri syistä ilmaantuessa uusia asunnottomia ei tulisi vaan vaikean ajan yli voisi päästä asumalla normaalisti.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eebff210-c61b-477f-8e00-7f084d3f117e

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu