Kansanedustaja Kosonen tympääntynyt keskustelukulttuuriin

”Isossa salissa puhutaan mitä sattuu ja salin ulkopuolella tuumataan, että tämä nyt on tätä politiikkaa.”

Lainaus on kansanedustaja Hanna Kososen (kesk) fb-päivityksestä. Samassa päivityksessä hän avautuu siitä miten tärkeätä tuntuu joillekin olevan toisen edustajan nöyryyttäminen.

”Eräät poliitikot ihmettelevät, että eikö saa loukata ketään. Ihmettelen ihmettelemistä. Millä tavalla yhteisten asioiden hoitamiseen kuuluu nöyryyttäminen ja toisten loukkaaminen.”

Tähän on tultu. Monille meille rivikansalaisista riittää että kunhan joku ”sanoo”. Tärkeätä ei ole se johtaako se asiallisesti mihinkään kunhan vain pitää möykkää. Omat kannattajat ovat tyytyväisiä ja kun oikein jaksaa mekastaa niin kannatusta voi tulla jopa lisää. Tai joku alkaa vieroksua, ei sitä koskaan tiedä.

Kosonen viestintää opiskelleena on varmasti tehnyt enemmänkin johtopäätöksiä mitä fb-viestissä on. Yksi saattaa olla se, että hänkin heittää järkipuheet pois ja alkaa pitämään älyvapaata meteliä suuressa salissa tullakseen valituksi vielä seuraavissa vaaleissa. Moni siellä niillä ansioilla istuu.

Se, mihin ratkaisuun Kosonen ja monet muut maltillisesti esiintyneet edustajat vaalikauden aikana päätyvät, jää nähtäväksi. Kilpalaulanta on edennyt kuitenkin jo niin pitkälle, että myönteistä huomioita voi kerätä myös asiallisuudella. On toivottavaa, että luonnolliselta esiintymiseltään rauhalliset järkevät edustajat säilyttävät malttinsa ja jättävät metelöinnin niille joilta se käy luonnostaan.

”Sain palautetta välikysymyskeskustelusta. Oli kuulemma päälle huutoa, asiatonta mollaamista ja ohipuhumista.”

Tuollaista se on. Sali raikaa huudoista heti, jos joku yrittää puhua asiaa ja aika-ajoin puhemies huomauttaa tästä häirinnästä. Saisi huomauttaa useamminkin. Kyselytunnit ovat oma lukunsa, mutta itse ehdyn välikysymyksen keskustelun sabotointi osoittaa oppositiolta huonoa makua. Eikä se pelisilmäkään siinä aivan kohdallaan ole.

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/kansanedustaja-avautuu-poliittisen-keskustelukulttuurin-noyryyttavasta-tasosta-kaikenlaista-on-kerennyt-lentaa-tuulettimeen/

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu