Kateutta ja rasismia – Awak Kuier ja moni muu

Suomalainen Awak Kuier varattiin koripallon WNBA-liigaan numerolla kaksi. Merkittävin suomalaissaavutus joukkuelajeissa tähän mennessä. Luulisi että kelpaa olla suomalainen. Useimmille sopiikin, mutta ei kaikille sosiaalisessa mediassa pörrääville someurhoille. Muut urheilua seuraavat voivat iloita tämän nuoren naisen menestyksestä täysillä.

Kun lapsi tulee maahan kaksivuotiaana, osaa kielen kuin täällä syntyneet, on saanut täällä koulutuksen ja urheilulliset oppinsa täkäläisessä juniorivalmennuksessa, niin mitä muuta sellainen ihminen voi olla kuin suomalainen. Kaikille se ei käy. Ihonväri on selvästikin väärä. Laitan sen tähän suoraan, koska mistään muusta ei voi olla kysymys.

Samanlaista pöhinää on ollut aiemmin varsinkin jalkapallossa. Esimerkiksi Glen Kamara on syntynyt Suomessa, mutta tummaihoisena hänen ei joidenkin mielestä pitäisi pelata maajoukkueessa. Luulisi, että kun suomalaisella tietotaidolla urheilijat nousevat kansainväliseen kärkikastiin, se riittäisi siihen että heidät hyväksyttäisiin suomalaisiksi. Mutta ei.

Epäsuomalainen nimi ja ulkonäkö estävät sen että jotkut älyn jättiläiset hyväksyisivät heidän suomalaisuutensa. Urheilu on urheilua, mutta se on nykyään myös pitkälti ammattiurheilua, eikä kenenkään menestystä silläkään saralla ole mitään syytä kadehtia. Saman työn se vaatii kaikilta, riippumatta siitä mitä geenikartta näyttää.

https://www.msn.com/fi-fi/urheilu/muu-urheilu/awak-kuierin-suomalaisuus-ei-miellytt%C3%A4nyt-kaikkia-ilmi%C3%B6-tuli-tutuksi-huuhkajista/ar-BB1fKE1z?ocid=msedgntp

+16
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu