Kenestä sinimustien presidenttiehdokas?

Pornoa vastustavat ja suojeluskuntia kannattavat sinimustat ovat hankkiutumassa puoluerekisteriin. Siihen pääseminen ei vaikuta lainkaan varmalta, jos uutisissa esitettyihin arvioihin on uskominen. Vaikka nimiä kertyisikin tarpeeksi ja hakemuksesta puoluerekisteriin tulisi nitlott, on mahdollisuus presidenttiehdokkaan asettamiseen olemassa.

http://Ehdokasasettelu presidentinvaalissa 128 § Oikeus asettaa ehdokas Presidentinvaalissa voi ehdokkaan asettaa: 1) puolue, jonka ehdokaslistalta on viimeksi toimitetuissa eduskuntavaaleissa valittu vähintään yksi kansanedustaja; 2) vähintään 20 000 äänioikeutettua, jotka ovat perustaneet valitsijayhdistyksen.

Tässäpä toistuvien pressakyselyiden laatijoille tuleekin tenkkapoo. Kenen nimen tutkimuslaitokset tuosta porukasta asettavat listalle? Itse veikkaisin Terhi Kiemunkia, koska hänellä on esillä olleista leveimmät hartiat, joilla kyllä kampeaa kyytiin yhden jos toisenkin punaviherstallarin ja tarvittaessa muitakin epäilyttäviä figuureja.

Gallupkannatus tuskin värähdyttäisi juurikaan viisareita, mutta mediahuomio olisi sinällään jo palkinto. Kompastuskiveksi saattaa muodostua tarvittavan kannattajamäärän hankkiminen listalle. Mahdotonta se ei ole, koska perussuomalaisissa on mitä ilmeisimmin ainesta joka olisi enemmän kotonaan sinimustissa. Luottamuspaikat puolueessa pitävät heitä kuitenkin vielä Halla-ahon leirissä, mutta kynnys tukea sinimustien ehdokasta on varmaan matala. Rivikannattajilta tukea voi tulla helpostikin.

Edelläoleva tarkoittaa käytännössä sitä, että perussuomalaisten on edelleen pidettävä kiinni jyrkistä linjauksistaan politiikassa. Muuten äkkiväärät alkavat vaihtaa leiriä ja hillotolppa ohenee. Jos sinimustat hyväksytään puoluerekisteriin, tulee mielipidemittauksiin taas uusi seurattava.

kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu