Kiima on kiimaa ja puheet puheita

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja sanoi puoluekokouksessa, että puolueella ei ole hallituskiimaa sen enempää kuin oppositiokiimaakaan. Mitä sitten jää jäljelle? Tietysti yleinen poliittinen kiima, koska ilman minkäänlaista kiimaa ei elämä jatku politiikassakaan.

Perussuomalaisten kenttäväki tuntuu potevan huomattavan kovaa hallituskiimaa, koska 98,7 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä että puolueen tulee olla seuraavassa hallituksessa. Vaikuttavissa asemissa oleva puolueen kenttäväki kävelee siis armotta Purran kiimapuheitten yli, joukossa myös kansanedustajia.

Mieluisin hallituskumppani perussuomalaisille on kokoomus, kuinkas muuten. Kokoomus on onnistunut markkinoimaan itsensä jonkinlaiseksi veljespuolueeksi, jolta se kieltämättä kansan silmissä alkaa näyttääkin. Myös kunnallisvaalitulos tukee tätä näkemystä.

Kristillisdemokraatit ja liike nyt suosikkeina hallituskumppaneiksiksi ei yllätä. Kristillisten 71,7 prosenttia voi pitää jopa alhaisena julkikuvaan verrattuna. Vasemmistopuolueita, vihreitä ja rkp:tä ei samaan hallitukseen kelpuuttaisi kuin muutama hassu prosentti perussuomalaisista.

Maaseudulla keskusta käy kovaa kilpailua äänestäjistä perussuomalaisten kanssa, niinpä alle puolet huolisi keskustan samaan hallitukseen. On kuitenkin huomattava, että etenkin maaseudulla kummankin puolueen kannatus on varsin löyhissä kantimissa ja siirtymät vaaleista toiseen voivat olla suuria.

On mielenkiintoista nähdä, että millaisia ulostuloja hallituskiimaa poteva perussuomalaisten ronskimman kielenkäytön veijariporukka vaalien lähestyessä innostuu tekemään. Vasemmiston houkutukset puolueen sisällä on jo käytännössä torjuttu, mutta muiden puolueiden mustamaalaamisessa työsarkaa riittää.

 

https://www.verkkouutiset.fi/il-psn-kentta-tahtoo-hallitukseen-kokoomuksen-kanssa/#eeb8ac39

+1
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu