Kohulla tai ilman niin kannatus nousee

Kansalaisilta oli udeltu suosikkia seuraavaksi pääministeriksi. Hyvähän se on kysellä kun vaalit lähestyvät, vaikka pääministeriyden ratkaisee perinteeksi tulleen käytännön mukaan puolue- eikä henkilösuosio.

Sanna Marinin kannatus näyttää olevan nyt 27,3 prosenttia, Petteri Orpon 19,0 lukemissa. Marinin ympärillä on kohuttu, mutta kannatus on kuitenkin noussut viime vuoden lokakuusta. Orpon suosio on kasvanut hieman enemmän ja lisäkannatus on tullut pienempien oikeistopuolueiden puheenjohtajien kustannuksella.

Mitä tästä voi päätellä? Ainakin sen, että kun Orpo aloitti kokoomuksen oppositiokauden räksytyslinjalla niin puolueen kannatus laski, samoin henkilökohtainen kannatus  omassa puolueessa. Puheiden siistimisen jälkeen puolueen kannatus lähti nousuun, eikä ole enää vähään aikaan näkynyt vaatimuksia puheenjohtajan vaihtamisesta. Oppi oli, ettei perussuomalaisia voi räksyttämisessä voittaa.

Marinin kohdalla taas tilanne on se, että hän on alkujaan kokemattomana pääministerinä joutunut luovimaan kansallisista ja globaalistikin koskettaneista kriiseistä toiseen. Varsinaista ”normaalia” hallintoaikaa ei ole ollut ollenkaan, minkä kansalaiset näyttävät hyvin ymmärtävän.  SDP:n puoluekannatus ei Marinin suosiosta  huolimatta ole mittausten perusteella noussut kuin muutaman prosenttiyksikön.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Marin ja Orpo puolueineen ovat tulevien vaalien kärkipari. Kansalaiset näyttävät olevan varsin immuuneja niin pääministerin kohuille, kuin opposition puolelta tulleille vaatimuksille sosiaaliturvan leikkauksista. Suomalaisessa yhteiskunnassa ovat seinät leveällä.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7468f5ae-758a-4cb9-9037-61a9d41aa53d

+8
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu